Microsofti juht vihjas, et tulevased mängud võivad joosta ainult 4K konsoolidel

0
203

Kui Microsoft tutvustas avalikkusele oma uut võimsat 4K konsooli Xbox One X, siis kinnitas Xboxi juht, Phil Spencer sealsamas laval, et kõik Xbox One X konsoolile loodud mängud töötavad ka Xbox One originaal ja Xbox One S mudelitel. Hilijem antud intervjuudes otsustas Spencer siiski täpsustada, et tegelikult sõltub see mängude arendajatest.

Uus 500 eurot maksev konsooltuli müügile teisipäeval, 7ndal novembril. Tegemist on hetkel kõige võimsama konsooliga turul, mis võimaldab mänge mängida 4K resolutsiooniga.

Nädala alguses, Telegraph’ile antud intervjuus kinnitas Microsofti juht Phil Spencer, et tõepoolest on tulevikus oodata mänge mis ilmuvad ainult uutele 4K konsoolidele.

Samas kinnitab Spencer sealsamas, et muretsemiseks pole veel põhjust, “Mängude arendajad soovivad jõuda võimalikult suure publikuni. Kuid mingil hetkel tulevikus võib juhtuda, et praegu kasutatav riistvara muutub piisavalt vanaks, et see jääb ökosüsteemist välja.”

“Me räägime neist teemadest palju ning hoiame oma silmad ja kõrvad lahti, et teada saada mida kliendid ja arendajad tahavad. Kui hetkel on meie eesmärk neile pakkuda kõige võimsamat seadet mida konsooliturul leida võib.”

“Ma tahan, et need kes kolm või neli aastat tagasi investeerisid Xbox One konsooli ja mängudesse, ei peaks muretsema, et nad saaksid kasutada oma konsooli kogu selle põlvkonna ulatuses, sama kehtib ka Xbox One S’i kohta. Kuid mingil hetkel kasutus ja kõik muu muutub ning sa oled sunnitud edasi liikuma,” lisas Spencer.

Xbox One X ja PS4 Pro tähistavad muutust konsooliturul, tutvustades sama konsoolipõlvkonna jooksul uusi võimsamaid konsoole. Juba räägitakse ka uuest PlayStation 5 konsoolist, Sony vastusest Microsofti Xbox One X konsoolile. PS5 puhul on tegemist siis uue põlvkonna konsooliga mis pakub samuti 4K resolutsioonis mänge, olevat võimsam kui praegune Xbox One X ning toetab uut võimsamat juhtmevaba PlayStation VR’i. Analüütikute esialgsete hinnangute põhjal tutvustab Sony oma uut konsooli järgmise aasta E3’l ning müügile peaks jõudma konsool 2018 aasta lõpus või 2019 aasta alguses.

Xbox One X konsool peaks Eestis müügile jõudma novembri teisel poolel ja maksma hakkab see Euronicsi kauplustes 549 eurot. Kes aga oodata ei kannata saavad omale konsooli tellida Amazoni või teiste online poodide kaudu.