Nintendo Switch’le tuleb esimesel müügipäeval välja 5 mängu

0
159
Nintendo Switch

Nintendo kinnitas lõpuks ometi ära mängude nimekirja mis koos Nintendo Switchiga samal päeval müügile tulevad.

Kolmandal märtsil tuleb müügile kokku viis mängu Nintendo Switch konsoolile. The Legend of Zelda: Breath of the Wild on loomulikult üks neist, mis ilmub samal ajal nii Nintendo Switch kui ka Wii U konsoolile. Lisaks uuele Zelda mängule tuleb müügile veel 1-2 Switch, mille eesmärgiks on kasutajatele ja arendajatele demonstreerida uue konsooli võimalusi. Ülejäänud kolmeks mänguks on Just Dance 2017, Skylanders Imaginators ja Super Bomberman R.

Lisaks neile viiele mängule on märtsis oodata veel kolme mängu lisaks – Snipperclips, Has-Been Heroes ja Fast RMX.

Seejärel on oodata 28 aprillil Mario Kart 8 Deluxe, mis lubab uusi tegelasi, sõidukeid ja sisaldab mõlemat DLC pakki. Nintendo lubab, et mäng jookseb TV ekraanil 60fps ja 1080p resolutsiooniga ning kaasa võetavas moodis 60fps ja 720p.

Suvel ilmub Splatoon 2 ja 2017 aasta sügisel peaks ilmuma veel ARMS, Rime, Disgaea 5 ja Puyo Puyo Tetris.

Aasta lõpus ilmub ka Super Mario Odyssey. Lisaks peaks 2017 aasta jooksul ilmuma veel Minecraft, FIFA, Steep, Xenoblade Chronicles 2, Ultra Street Fighter II: The Final Challengers, Sonic Mania, I am Setsuna, Syberia 3, NBA 2K ja Dragon Ball Xenoverse 2.

Ainult viis mängu konsooli müügile tuleku päeval on üsna väike valik mille hulgast valida, eriti arvestades et Nintendo Wii U tuli Euroopas müügile koos 31 mänguga. Tegemist on kahtlemata ühe ohtliku sammuga Nintendo jaoks, sest selline väike mängude valik võib panna mitmed kliendid ootama aastalõppu millal mängude valik suureneb ja konsooli hind ehk odavamaks muutub. See aga võib tähendada oodatust madalamaid müüginumbreid, mille tõttu mitmed mängude arendajad vaatavad, et oma mängude toomine uuele konsoolile ei tasu nende jaoks ära.

Samas pole see esimene kord Nintendole tulla konsooli esimesel müügipäeval välja väikese mängude valikuga. Näiteks tuli ka N64 Euroopas müügile koos kuue mänguga. Samas on aeg vahepeal edasi läinud ja mänguturg on selle aja jooksul korralikult muutunud.

Kui eelmise nädala lõpus avalikkusele kätte saadava info põhjal tehtud analüüsi puhul ennustasin Nintendo uuele konsoolile Switch märgatavalt suuremat edu ja paremaid müüginumbreid kui Nintendo eelmisele konsoolile Wii U, siis sel nädalal ilmunud uue info valguses tuleb siinkohal väikseid muudatusi teha. Siiski julgen ma endiselt Nintendo Switchile ennustada märgatavalt paremat saatust ja suuremaid müüginumbreid kui Wii U ja GameCube’l.