PlayStation 5 tuleb turule 2018 aasta lõpus?

6
524

Macquarie Capital Securities analüütik Damian Thong kirjutas märtsi alguses, et Sony toob ilmselt juba 2018 aasta lõpus turule PlayStation 5 konsooli, mis on võimsam kui Microsofti Xbox Scorpio.

Damian Thong on ka varem Sony riistvara kohta ennustusi jaganud. Nimelt 2016 aasta juunis rääkis Thong õhema PS4 mudeli ja PS4 Pro (PS4 Neo) tulekust aasta lõpus. Mõlemad konsoolid tõepoolest aasta lõpus ka turule tulid.

Tänu Thongi ennustusele arvatakse, et Sony võib selle aasta E3’l tõepoolest juttu teha juba uuest PlayStation konsoolist. Isiklikult arvan, et tänavune E3 on selliseks teadeandeks siiski liiga vara veel. Juhul kui uus konsool on tõepoolest 2018 aasta lõpus tulekul, siis varasema info põhjal võib julgelt arvata, et enne 2018 aasta E3 Sony oma teadeandega uuest konsoolist lagedale ei tule.

Kui nüüd arvesse võtta seda, et Microsoft toob sel aastal turule uue võimsama konsooli – Xbox Scorpio, siis võib suure tõenäosusega 2018 aasta lõpuks oodata Sonylt vastukäiku parema riistvara näol. Kas aga selleks saab tõepoolest olema järgmise põlvkonna konsool PS5? Arvestades, et PS4 Pro ei ole tänaseks isegi mitte veel aastat vana ja PS4 müüb endiselt hästi, oleks PS5 ennast juba järgmise aasta lõpus natuke vara oodata.

Lõpuks sõltub muidugi kõik aga sellest kuidas Sony plaanib PlayStationiga edasi minna. Kas jätkatakse erinevate põlvkondade PlayStation konsoolidega või võetakse eeskuju Microsoftist kes on lubanud, et edaspidi hakkavad nad välja laskma lihtsalt võimsamate parameetritega Xbox One, mille peal jäävad tööle ka kõik varasemalt välja lastud mängud.

6 KOMMENTAARID

  1. no miks kurjam nii varakult spoilivad / avalikustavad selliseid uudiseid :S võiksid ju siiski pool aastat varem avalikustada et oleks hype ja juba hakata ootama a nii sel juhul suht väheke veider 😀

Comments are closed.