PlayStation VR – äge vidin, mis tahab areneda

0
296

Viimasel ajal on turule ilmunud erinevaid virtuaalreaalsust toetavaid seadmeid. Mõned neist on mõeldud kasutamiseks arvutiga, teised jälle toetavad nutitelefoni. Minu kasutusse sattus hiljuti tänu Playstation Eestile eelmise aasta viimases veerandis välja tulnud Sony virtuaalreaalsuse seadeldis PlayStation VR. Olin varem VR prille proovinud vaid korra ning nüüd oli hea võimalus tutvuda nendega laialdasemalt.

PlayStation VR peakomplekti üles seadmiseks on vajalik PlayStation 4 konsooli ja kaamera olemasolu. Telekat vaja pole, sest VR prillid töötavad koostöös kaameraga ning pilt ilmub prillide sisse. Kindlasti on hea, kui sul on olemas ka PlayStation Move´i pultide komplekt. See pole küll otseselt vajalik, sest enamus mänge toimivad ka tavapultidega, kuid need lisavad osadele mängudele juurde liikumisvabadust. Disaini poolest näeb PlayStation VR minu meelest väga kena välja. Peakomplekt on kerge ning mugav ja hõlpsasti pähe sätitav. Samuti sobib see ka prillikandjale, sest prillid saab kenasti VR-i kasutamise ajaks pähe jätta. Ainsa segava asjana mainiksin ära, et PlayStation VR peakomplekti küljes on palju juhtmeid, mis võivad mängimise ajal segada või kuhugi ette jääda. Minu mängimist need juhtmed õnneks ei seganud ning proovitud sai VR prillidega mitut toredat mängu.

PlayStation VR Worlds

VR Worlds sisaldab endas viite erinevat mängu, mis on ideaalsed esimese VR kogemuse saamiseks. Kõige rahulikum neist virtuaalreaalsusesse sisenemiseks on sukeldumine, kus sind viiakse aeglaselt ookeani sügavusse. Vaatepilt on vägagi tõene ning tänu rahulikule liikumisele harjub saadud efektiga kiiresti ära. Samas, kui ma järgmiseks proovisin VR Worldsi peal olevat kosmose mängu Scavengers Odyssey, siis üle viie minuti seda kahjuks mängida ei suutnud. Külla tuli merehaigus ja süda läks väga pahaks. Efekt see-eest oli hästi olemas.

Until Dawn: Rush of Blood

Rush of Bloodil pole algse Until Dawni mänguga väga midagi pistmist peale selle, et tegemist on õudusmänguga. Mängus on palju koledaid tegelasi ning ohtralt jumpscare kohti, mis PlayStation VR-iga on kindlasti palju hirmsamad kui ilma mängides. Muidu on tegemist mööda rööpaid kulgeva tulistamismänguga, kus tuleb tulistada absoluutselt kõike, mis liigub, roomab või sind tükkideks rebida tahab. Halvasti läheb aga siis, kui kuulid otsa saavad ja püss laadimata on.

Driveclub VR

Driveclub on endiselt üks paremaid sõidumänge, mis PlayStation 4 peal saadaval. Driveclub VR teeb sinu sõidukogemusest aga hoopis midagi ägedamat. Väga head virtuaalreaalsuse efektid viivad sind otse ringrajale autorooli ja katsu sa vastu seina sõita. PlayStation VR-iga Driveclubi mängides on ka oht, et liiga palju ja liiga kiiresti peaga keerutades võib süda kergelt pahaks minna.

Robinson: The Journey

Robinsonist sai see mäng, mida ma suutsin kõige vähem mängida. Konkreetselt pärast mõneminutilist VR kogemust läks mul süda nii pahaks, et pidin katkestama. Liikumine oli harjumatu ja jõnksutav. Dinosaurusebeebi aga see-eest väga armas. Seda mängu soovitaks pigem juba kogenenumale VR-i kasutajale.

Resident Evil 7

Verivärske Resident Evili mäng jättis mulle VR mängudest kõige ägedama kogemuse. Kasutades PlayStation VR võimalust mängus on võimalus siseneda VR prille kasutades otse õudusfilmi sisse. Sa näed, mis toimub ümberringi, sa kuuled liigagi hästi ning kõik, mis sind ehmatada võiks, on sulle liigagi lähedal. See mäng on kindlasti kohustuslik igale PlayStation VR komplekti omanikule.

Kuigi PlayStation VR on veel oma olemuselt üsna nooruke ja tulevikus tahaks näha juba juhtmevaba ja parema pildikvaliteediga versiooni, on tegemist ühe väga ägeda vidinaga. Kellel rahakott lubab ja soovib midagi ägedat proovida, siis see on tõesti selline asi, mis esmakasutajale tekitab “VAU” efekti ja paneb proovima uusi asju. Nüüd peab vaid lootma, et PlayStation VR kuhugi ei kao, vaid areneb edasi, tuues endaga kaasa palju uut ja põnevat.