Sony seisab endiselt Cross-Platform Play vastu

0
219

Kui Lydia Winters Microsofti E3 2017 pressikonverentsi ajal lavale astus ja teatas sellest, et juba sel suvel on miljonitel Minecrafti fännidel võimalik üksteisega koos mängida, sõltumata nende valitud platvormist millel nad mängivad, siis võeti see tore uudis fännide poolt rõõmuhõisete ja aplausi saatel vastu.

Winters lubas Minecrafti fännidele, et suvine uuendus võimaldab mobiilide, VR, Windows 10 arvutite ja konsoolide omanikel koos Minecrafti mängida. Kahjuks peale pressikonverentsi selgus, et nende hulka ei kuulu Sony konsoolid PS4 ja PS Vita. Minecrafti saavad koos mängida ainult mobiil, VR, Windows 10, Xbox One ja Nintendo Switch versioonide omanikud. Põhjust võite isegi arvata – Sony keeldus taaskord koostööst Microsoftiga.

Cross-Platform Play on asi mida paljud mängijad on aastaid juba pikisilmi oodanud. Kuigi olemas on juba mõned mängud mis lubavad koos mängida näiteks PC ja Xboxi omanikel või PC ja PS4 omanikel, siis ükski neist mängudest ei paku võimalust Xbox One ja PS4 omanikel koos mängida. Seda hoolimata sellest, et mitmed arendajad on korduvalt avaldanud soovi lisada oma mängule eelpool nimetatud võimalus.

Lisaks Mojangile ja Microsoftile on Sony EI õelnud ka Activision-Blizzardile ja korduvalt vastu seisnud Psyonixi soovidele teha Rocket League avatuks kõikidele platvormidele. Psyonixi esindaja on varasemalt kinnitanud, et tehniliselt ei ole ühtegi probleemi ning tegelikult on neil juba vastav uuendus olemas, mis võimaldaks erinevate platvormide omanikel koos mängida. Vaja on ainult Sonylt luba saada ja vastav uuendus serveritesse üles laadida ja avalikuks teha. Sony aga seisab järjekindlalt selliste uuenduste vastu.

Selle aasta lõpus plaanib Psyonix tuua oma hittmängu Rocket League ka Nintendo Switchile koos cross-platform play võimalusega PC, Switchi ja Xbox One konsoolil. Taaskord on Sony seisnud vastu ideele kaasata sinna ka PS4.

Sony juht Shuhei Yoshida on varasemalt oma vastuseisu põhjendanud sellega, et nad on nõus pakkuma cross-platform play võimalust PC ja PS4 vahel sest PC on avatud platvorm. Kuid ühendus kahe suletud võrgu vahel on palju keerulisem ja seetõttu peab Sony tegema koostööd arendajatega, et aru saada mida nad üritavad saavutada. Lisaks tehnilisele poolele, mis on kõige kergem osa, peab Sony arvestama ka probleemide ning küsimustega mis puudutavad ettevõtteid ja reegleid.

Peale Microsofti pressikonverentsi võttis Eurogamer sel teemal taaskord ühendust Sonyga, et täpsustada mis siis ikkagi toimub ja kas tulevikus on üldse mingit lootust et PS4, Xbox One ja Switchi kasutajad saaksid koos mängida.

Kahjuks ei saanud Eurogamer ka seekord mingit selget vastust. Sony esindaja Jim Ryan kinnitas, “Me oleme alati avatud vestlusteks videomängude arendajatega või avaldajatega kui nood tahavad sel teemal rääkida. Kahjuks on tegemist ärivestlustega nende ja teiste osapoolte vahel ja seetõttu ei hakka ma antud teemal detailidesse laskuma.”

Kui Eurogamer uuris miks siis ikkagi PS4 omanikud ei saa Minecrafti ja Rocket League teiste platvormidel olevate mängijatega koos mängida, selgitas Ryan selle kohta, et Sony võtab tõsiselt oma vastutust PlayStationi kasutajate ees. Minecrafti näiteks mängivad ka väga noored kasutajad ning antud juhul ei oleks võimalik Sonyl laste järgi vaadata ja neid kaitsta võimalike välismõjude eest.

Tegemist paistab olevat lihtsalt järjekordse ettekäändega, et tegelikke põhjusi mitte avaldada. Ärgem unustagem ära, et ka Rocket League mängivad väga noored, mida saavad PS4 ja PC kasutajad koos mängida. Kuid samal ajal on Sony vastu sellele, et PS4 kasutajad saaksid autojalgpalli taguda koos Xbox One ja Switchi kasutajatega.

Alles jääb nüüd vaid üks küsimus, kaua Sony veel plaanib arengul ees seista, ignoreerides videomängude arendajate ja mängijate soove? Pall on Sony käes.

Kui sa oled huvitatud cross-platform play võimalusest Switchi, Xbox One ja PS4 vahel, siis anna sellest ka Sonyle teada. Seda saad teha näiteks siin: