Uncharted: The Lost Legacy – Girl Power täies hiilguses

0
274

Alles see oli, kui eelmise aasta kevadel tuli välja Uncharted 4. Selle sarja austajana tundus neljas osa justkui olevat ühe ajastu õnnelik lõpp, mis muutis meeleolu kurvaks, kuna tegemist on mulle väga südamelähedase mänguseeriaga.

Olin väga rõõmus, kui kuulutati välja Uncharted: The Lost Legacy, mis on mõeldud küll lisaosana Uncharted mängudele, kuid seda võib vabalt pidada ka väga heaks iseseisvaks mänguks.

Uncharted: The Lost Legacy ei vii seekord mängijat küll seiklema koos indianajonesiliku kangelase Nathan Drake´iga, vaid ühendab mänguseeriast juba tuttavad ning väga isepäised naiskangelased – Chloe Frazeri ja Nadine Rossi, kes oma erimeelsustest olenemata moodustavad vägagi unustamatu duo.

Chloe Frazerit teame juba 2009. aastal ilmunud mängust Uncharted 2: Among Thieves ning temale annab hääle ja emotsiooni armastatud näitlejatar Claudia Black. Kellele see nimi midagi ei ütle, siis pole ta ilmselt piisavalt vaadanud Stargate SG1 sarja ning avastanud, et sarjast pärinev Vala Mar Dorani tegelaskuju, keda samuti Claudia Black kehastas, on taassündinud nii iseloomult kui ka käitumiselt Chloe Frazerina.

Seiklushimuline Chloe ei kipu asju analüüsima tihti enne, kui olukord seda nõuab ning hiljaks jäädes ja improviseerides ei pruugi tulemus alati olla selline nagu plaanitud.

Teiseks peakangelannaks on Unchartedi neljandast mänguosast pärit Lõuna-Aafrika päritolu, endine palgasõdurite grupi liider Nadine Ross, kes algselt oli mängusarjas kui nö “paha tegelane”, on nüüd peale toimunud muutusi, reetmisi ning liidripositsioonist ilma jäämist justkui teine inimene.

Nadine Ross on külm, kaalutlev ja igati kahe jalaga maa peal, ning võib-olla natuke mehelikku hoiakut hoides, ei lase ta endale nii lihtsalt pähe istuda.

Mis saab aga siis, kui kaks nõnda erinevat inimest hakkavad töötama ühise eesmärgi nimel?

Uncharted: The Lost Legacy puhul võib öelda, et tegemist on igati niiöelda Unchartedi väärilise mänguga, mis toob korralikule mängijale vähemalt kümme tundi mängurõõmu (kui oled laisk mängija ja jooksed niisama läbi ning ei viitsi ringi vaadata, siis jääd paljustki ilma).

Seekordne reis viib meid Indiasse eesmärgiga leida iidsest Hoysala Impeeriumist pärinev aare. Mängus puutub kokku nii tänapäevase ülerahvastatud kohaliku india tänavaelu, turgude ja allmaailmaga, kuid ka imekauni India loodusega, mille vaated ja visuaalne pool ei jää sugugi alla Uncharted 4 Madagascarile.

Liikumine, tulistamine, ronimine on sujuvad ja kerged ning kehtib vaid reegel, et võta kinni, kust sa saad ja lükka teine alla. Võitlusstseenid on eriti ägedad ning südikad nais kangelased ei lase endale sugugi lihtsalt ligi pääseda. Mängu jooksul leidub ka mitmeid põnevaid nuputamisülesandeid erinevates raskusastmetes. Et leida aaret, tuleb viitsida seda ka otsida. Muda, vesi ning pimedad maa-alused koopad ei ole kellelegi kunagi takistuseks olnud. Lisaks on ka väga hea pildistamis funktsioon, mis laseb ägedaid ülesvõtteid teha ka nendes kohtades, mida ei saa muidu pausile panna.

Lisaks huvitavale sisule, kaunitele loodusvaadetele ja põnevatele märulistseenidele, toob Uncharted: The Lost Legacy mängijani ka omamoodi loo sõprusest, usaldusest ja hoolimisest. Kaks peategelast, kes mõlemad on elus teinud juba piisavalt vigu ning valesid otsuseid peavad erimeelsustest olenemata suutma üksteist usaldada ning tulla teineteise soovidele vastu. Kõik ei pruugi, aga alati plaanipäraselt minna ning varjatud saladused kipuvad tihti kiiresti välja tulema. Nõnda kardab ka varem omade poolt reedetud Nadine Ross, et temaga ei olda alati aus. Peale teatud asjade koos läbi elamist, aga lihtsalt ollakse sõbrad, sest teisiti ei saagi.

Mulle meeldib Unchartedi mängude juures alati see, et ajalooline aspekt, mis mängu on sisse sulatatud, paneb mind alati lugema ja uurima põhjalikumat tausta asjadele, millest ma võib-olla veel nii hästi ei tea, aga mida mängus on suudetud kajastada niivõrd põnevalt, et ma lihtsalt tahan kohe veel uurida ja teada.

Järjekordselt läbitud Unchartedi hõnguline aardejaht ei olnud kindlasti ajaraiskamine ning mängu lõpupoole saabunud üllatus tõi naeratuse näole ja tekitas lootustunde, et äkki kunagi kohtume veel…

Kindlasti kohtume.

Platvorm(id): PS4
Ilmus: 23. august 2017
Arendaja: Naughty Dog
Väljaandja: Sony Interactive Entertainment
Ülevaade tehtud: PS4
PEGI16

Mängu saab osta siit:
osta_playstation

KOKKUVÕTE
Uncharted: The Lost Legacy
uncharted-the-lost-legacyHEA:<br> + Lugu<br> + Tegelased<br> + Mängurõõm<br> <br> HALB:<br> - Otsa sai :(