WipEout Omega Collection – vana mäng uues kuues

0
365

Kuna WipEout Omega Collection ei ole uus mäng, siis ei paku ta ka mitte midagi uut (kui rajamuusikat mitte arvestada) neile kes on Sony klassikalise arcade rallikaga WipEout tuttav juba varasemast ajast. Küll aga pakub ta fännidele suurepärast võimalust soetada omale hea hinnaga WipEout kogumik kuhu on kokku kogutud kolm varasemat versiooni – WipEout 2048, WipEout HD ja WipEout HD Fury.

WipEout Omega Collection pakub 26 rada, 46 unikaalset sõidukit, mitmeid erinevaid mängumoode ning uut ja vana klassikalist rajamuusikat.

Mängida on võimalik nii üksi kui ka koos sõbraga split-ekraanil või siis hoopis võtta osa kuni kaheksa mängijaga online sõitudest. Kuigi mäng on alles mõned päevad väljas olnud, ei tohiks olla mingeid probleeme online sõitude leidmisega. Iga kord kui olen online sõite otsinud on mulle mõne sekundi jooksul pakutud võimalust liituda mitmete sõitudega. Kogemused online sõitudega liitumisel on olnud sujuvad ja üleüldse igati positiivsed. Kui nüüd välja arvata see osa kus ma tavaliselt esikohal oleva mängija käest alati 20-30 sekundit haledalt pähe saan. Õnneks leidub minusuguseid amatööre teisigi, kes siis minuga koos viimastele kohtadele lahinguid peavad.

Mängu põhimõte on lihtne, nagu see on WipEoutis alati olnud. Sul tuleb oma neoonvärvides futursitliku hõljukiga võistelda teiste sõitjate vastu, kaaslaseks rajamuusika ja erinevad relvad. Siinkohal tasub uusi mängijaid ette hoiatada, et tegemist ei pruugi olla kerge mänguga ja nii mõnigi rada võib kerget frustratsiooni tekitada.

Uute mängijate jaoks on mängule lisatud ka abimees, mis peaks elu veidi lihtsamaks tegema ja sind raja äärtega veidi abistama. Samas ma pole päris kindel, et see võimalus siiski väga abiks oleks. Nimelt umbes peale kuuendat sõitu lülitasin ma selle abimehe sisse, et näha kas see midagi paremaks muudab. Kui mul varem õnnestus end esikolmikusse sõita, siis peale abimehe sisse lülitamist veetsin ma suurema osa ajast rajaäärtega lähemat tutvust tehes ning maandusin lõpuks seitsmendana. Peale paari sõitu andsin alla ja lülitasin abimehe uuesti välja ning mu tulemused paranesid märgatavalt. Nii et soovitan kindlasti teha paar testsõitu koos abimehega ja ilma, et välja selgitada kumb variantidest sulle rohkem istub.

Nagu uuendatud versioonide puhul ikka on parendatud mängu graafikat ning kogu mäng jookseb 60 kaadrit sekundis. Juhul kui sul on kodus PS4 Pro ja 4K teler siis väidetavalt on mängul ka 4K tugi olemas. Seda viimast ma kahjuks ise järgi kontrollida ei saanud, kuna 4K telerit ostuga olen ma otsustanud oodata aasta lõpuni või järgmise alguseni.

Kui sa oled WipEout fänn, siis soovitan sulle kindlasti hankida ka WipEout: Omega Collection ja seda siis hoolimata sellest, et tegemist on kogumikuga varasematest mängudest ja peale uue rajamuusika ning uuendatud graafika ei paku ta midagi uut. Neile aga kes ei ole kunagi varem WipEouti mänginud, kuid kellele siiski meeldivad sellised futuristlikud rallikad, siis WipEout Omega Collection pakub ideaalset võimalust see mäng nüüd järgi proovida.

Info lapsevanematele:
PEGI soovituse järgi sobib see mäng alates 7 eluaastast kuid nimetatud mängus ei ole midagi sellist miks ei võiks seda proovida ka nooremad mängurid. Juhul kui sõidu käppa saab võib see mäng pakkuda lastele lahedat ajaviidet. Ja kui kodus on rohkem kui üks pult, siis miks mitte proovida samal ekraanil koos lapsega järgi, et kumb ikkagi on osavam selles mängus.

Platvorm(id): PS4
Ilmus: 7. juuni 2017
Arendaja: Sony Interactive Entertainment
Väljaandja: Sony Interactive Entertainment
Ülevaade tehtud: PS4 Pro
PEGI7

Mängu saab osta siit:
osta_playstationosta_amazon

KOKKUVÕTE
WipEout: Omega Collection
wipeout-omega-collection-vana-mang-uues-kuuesHEA: <br> + Suurepärane graafika<br> + Hea rajamuusika<br> <br> HALB:<br> - Uutele mängijatele võib mänguga harjumine aega võtta