Xbox One ja PlayStation 4 Cross-Play on asi mida ilmselt ei juhtu kunagi

4
266

Mängijad on pikalt oodanud ja unistanud võimalikkusest mängida koos oma sõpradega kes mängivad teise konsooli peal. Osaliselt on see mõne mängu puhul juba täna võimalik, kuid ainult Xbox, PC ja Switch platvormide kasutajate vahel. Sony aga on otsustanud et tema selles liivakastis koos teistega mängida ei taha.

Kui kaks nädalat tagasi ilmus Fortnite mängus võimalus Xbox One ja PlayStation 4 omanikel koos mängida, kutsus see mängijates esile rõõmuhõiskeid. Kas lõpuks ometi saaavad PlayStation 4 kasutajad koos teistega mängima hakata? Peatselt selgus, et rõõmustamiseks oli veel liiga vara. Peale üsna pahaseid kõnesid Sony’lt, eemaldati cross-play võimalus kiirelt Fortnite mängust. Epic Games ega ka People Can Fly ei soovinud juhtunut lähemalt kommenteerida.

Antud juhtum tõestab taaskord ilmekalt, et tehniliselt mitte midagi keerulist cross-play võimaluse lisamisel pole. Sama on varasemalt kinnitanud ka Overwatchi arendaja Blizzard Entertainment, Rocket Leaguse arendaja Psyonix ja Microsoft ise. Ning PC, Xboxi ja Switchi omanikud juba saavadki koos mängida. Ainuke kes teistega koos mängida ei taha on Sony.

Hoolimata sellest ei ole Microsoft alla vandunud ja peab jätkuvalt läbirääkimisi Sonyga cross-play võimalikkusest Xbox One ja PS4 konsoolidel. Samas on Phil Spencer öelnud, et mängijatel ei tasu siiski väga palju loota siinkohal, see et Sony ümber mõtleb on üpris vähetõenäoline.

“Me räägime pidevalt Sony esindajatega. Minecraft PlayStationi konsoolil on üks enim müüdumaid ja mängitumaid mänge nende platvormil. Sama Nintendoga. Meie suhted Nintendoga on tugevad. Nad on olnud suurepärased Cross-Play idee toetajad ja me jätkame koostööd nendega. Aga ma arvan et Sony vaatab asju teisiti. Nad peaksid selgelt rääkima sellest milline nende seisukoht on,” rääkis Xboxi juht Phil Spencer Brazil Game Show üritusel.

Spenceri arvates on cross-play funktsioon mis teeb mängijate jaoks mängimise kogemuse paremaks ja tema arvates on raske leida põhjuseid miks seda mitte teha. Kahjuks on Sony aga teistsugusel arvamusel ja seisab kategooriliselt cross-play vastu.

4 KOMMENTAARID

  1. No Sony vastumeelsuse põhjus on üsna selge. PS peal on mängijaid rohkem ja kogemus sellevõrra parem. MS ja XboX võidaks ristmängimisest oluliselt rohkem, lõigates Sony hea müügitöö vilju.

    • Konsoole on müüdud rohkem, see ei tähenda automaatselt et mängijaid kohe rohkem on. Aga ristmängimisest võidavad eelkõige siiski hoopis mängijad, arendajad ja väljaandjad, mitte aga Nintendo, Microsoft ja Sony, kes otseselt ei võida ega kaota midagi.

      Cross-Play’d nõudsid küsisid Microsoftilt (Sonylt ka) siiski arendajad ja kasutajad.

      Sony hea müügitöö ei kannataks Cross-Play kuidagi, pigem ikka võidaksid nad hetkel. 😉 Sest senikaua kuni nad vastu punnivad on see neile ainult kahjuks nii mängijate kui arendajate silmis. Juba on seda ka müügiargumendina mängupoodide müüjate poolt kasutatud teiste konsoolide müümisel.

    • Ahjaa, selel cross-play teemal on selle müüdud konsoolide arvuga ja Sony müügitööga täpselt samapalju pistmist kui mängude modidel PlayStation konsoolidel ning muudel asjadel mida Sony blokib või blokkinud on. Põhjuseks on Sony jäigad business reeglid ja muu säärane seal taga, mida miski osakond või gruppi kuuluv tütarfirma ise nii naljalt muuta ei saa.

    • Nõus, suurporporatsioonide veskid jahvatavad aeglaselt, aga kindlalt ja nende suunda muuta pole lihtne, kuid samas on ka mitte lubamine ikkagi otsus ja kui Fortnite’i näpuka peale kiire ja kuri reaktsioon tuli, on see ilmselt üsna kõrgelt paika pandud. Loomulikult, ka mul oleks XboXi rahvaga koos mängimise üle ainult hea meel, aga vähemalt hetkel on Sony installibaas konkurentidest suurem ja nende analüütikute arvates pole see järelikult kasulik. Eks loodetakse ikka selle peale, et kui keegi konsooli ostma hakkab, võtab ikka selle järgi mis sõpradel olemas, et koos nendega kindlasti mängida saaks.

Comments are closed.