Xbox One saab sügisel omale uue süsteemiuuenduse mille käigus muudetakse taaskord kasutajaliidest

0
154

Taaskord on Microsoft otsustanud muuta Xbox One kasutajaliidest. Milline see täpselt välja näeb, vaata artiklile lisatud videost.

Kui Microsoft teatas Xbox One X tulekust olid nii mõnedki meist kindlad, et hiljemalt sel sügisel saame jälle näha uut kasutajaliidest. Nii oligi, ka sel korral ei tulnud Microsoftis “pettuda”, taaskord võeti kätte ja visati pürgikasti senine saavutatu ja alustati uue kasutajaliidesega.

Uue süsteemiuuenduse eesmärgiks on pakkuda mugavamat, lõbusamat, personaalsemat ja sotsiaalsemat kogemust Xboxil. Nüüd on võimalik kasutajatel oma koduakent (Home) ise muuta vastavalt soovidele. Tõsi see muutmine on siiski üsna piiratud ja seda osa mida nii mõnigi meist muuta tahaks (loe: tahaks otseteed prügikasti visata), kahjuks muuta ei saa. Samuti kuna asi on hetkel veel üsna bugine, siis ka ülejäänud osa muutmine ei toimi veel korralikult. See viimane ilmselt suudetakse järgmise paari kuu jooksul siiski korda teha. Viimase paari päeva jooksul on seda muutmise osa juba vähemalt kolmel korral juba muudetud ning seetõttu on veel vara öelda milline lõplik versioon lõpuks välja nägema hakkab. Kuna muutmise osa video tegemise hetkel veel ei töötanud, siis jäi see videost ka välja.

Praeguse seisuga on muudetud ainult Home, Guide ja Community osa, kuid järgmiste kuude jooksul tehtavate muudatuste hulgas saavad uuenduse ka Avatarid, Game Hubs, Profiilid ja ülejäänud.

Ka Windows 10 Xbox app saab järgmise paari kuu jooksul mitmeid uuendusi, alates vasakpoolsest menüüst kuni seadistusteni välja.

Uuenduste käigus lubatakse muuta Xboxi kasutamise kogemust ka kiiremaks. Näiteks liikumine Home, Social ja My Games and Apps akende vahel peaks olema tavapärasest kiirem. Kahjuks on teise käega aga tehtud elu jälle keerulisemaks ning nii mõnigi toiming võtab nüüd veel rohkem klikke ja aega kui eelmise kasutajaliidese kasutamisel. Selle käigus kuvatakse su ekraanile mõnel juhul mitu kihti uusi aknaid.

Community aken oli juba eelmises versioonis üsna segane ja nii mõnigi meist ilmselt pole seda paar aastat üldse kasutanud. Uue versiooni puhul on küll üht ja teist muudetud, kuid ka sel korral on seal üks pudru ja kapsad. Näiteks kuvatakse mulle sinna mingite mulle täiesti tundmatute kasutajate “prügi”, mis mind kohe üldse ei huvita. Sest see on süsteemi arvates parajasti mingi trendikas värk. Loodetavasti lisatakse tulevikus sinna võimalus see jama välja lülitada. Vähemal on uue disaini puhul hea see, et ekraanile kuvatakse korraga rohkem sisu, enne sai ekraanil näha korraga ühte kuni kahte postitust.

Microsoft lubab, et Arena uuendamise käigus saab see järgmiste kuude jooksul uute mängude näol lõpuks täiendust. Millised mängud sinna lisatakse, seda Microsoft veel täpsustanud ei ole.

Neile kes armastasid mängimise ajal SNAP aknas TV’d (või YouTube või mõnda muud appi) lahti hoida ja vaadata, siis kahjuks ka uues kasutajaliideses pole võimalust TV’d mängimise kõrvale väiksesse aknasse avada.

Mida arvad sina uuest Xboxi kasutajaliidesest?