Fortnite Switchi versioonil on juba 2 miljonit allalaadimist ja hulk pahaseid PS4 kasutajaid

0
248

Teisipäeval jõudis Nintendo Switchile Fortnite ja kolmapäeva õhtuks oli seda juba 2 miljonit korda alla laetud Nintendo eShopist.

Lisaks teatas Epic, et Fortnitel on tänaseks kokku 125 miljonit mängijat ning sel sügisel alustatakse ka Fortnite World Cup’iga, millest saavad osa võtta üle kogu maailma kõik kasutajad, kas siis ise osaledes või üritust jälgides.

Seoses Switchi versiooni tulekuga on lõpuks suuremat tähelepanu saanud ka probleem Epicu konto kasutamisega erinevatel platvormidel. Nimelt, kui sa oled oma Epicu kontot kasutanud PlayStation 4 peal, siis ei ole sul võimalik seda kontot enam Nintendo Switchi või Xbox One peal kasutada ja Epic soovitab sul luua uus konto, mis tegelikult on aga Epic Games lehel olevate kasutustingimustega vastuolus.

Loomulikult on kasutajad saanud Epicu ja eriti Sony peale üpris kurjaks ja annavad sellest ka mitmel pool märku, et mida nad kogu teemast arvavad.

https://twitter.com/JUSTINtime4aLAF/status/1006591060984901636

Nüüd on küsimuseks kuidas Epic ja Sony antud teemale reageerivad ja mismoodi nimetatud probleem lahendatakse. Üks on selge, tekkinud olukorras tuleb Sonyl olla üsna ettevaatlik, et kuidas nad siin reageerivad ja selle lahendavad ning kuidas kogu teemaga edasi minnakse. Mis puudutab cross-play võimalusse, siis selles osas on Sony üsna selgelt ja korduvalt mõista andnud, et see on nende strateegiline otsus blokeerida Nintendo Switchi ja Xbox One, kuid üha rohkem ja rohkem PS4 kasutajaid ei ole enam selle otsusega rahul.

https://twitter.com/M_H7/status/1006593845109411840

Oma vastuses BBC’le kordab Sony oma varasemaid avaldusi, seekord on siis mainitud mänguks Fortnite, kuid kõik muu on sisult sama.

”We’re always open to hearing what the PlayStation community is interested in to enhance their gaming experience. Fortnite is already a huge hit with PS4 fans, offering a true free-to-play experience so gamers can jump in and play online. With 79 million PS4s sold around the world and more than 80 million monthly active users on PlayStation Network, we’ve built a huge community of gamers who can play together on Fortnite and all online titles. We also offer Fortnite cross-play support with PC, Mac, iOS, and Android devices, expanding the opportunity for Fortnite fans on PS4 to play with even more gamers on other platforms.”

Kuid kui cross-play teema kõrvale jätta, siis hetkel on kõige suuremaks probleemiks pigem see, et PSN’iga seotud Epicu kontot ei ole võimalik Nintendo Switchi peal kasutada. Miks ja mis põhjustel selline olukord üldse tekkinud on ning kes on süüdi? Sony või hoopis Epicu saamatus ja oskamatus? Epicu mängud ei ole ju ainukesed kus on kolmanda osapoole konto vaja luua. On ju neid mänge teisigi, kus on kolmanda osapoole kontod kasutusel, Wargaming, Blizzard, TellTale Games, EA, jne. Ei ole nende kontode puhul olnud veel sellist probleemi, et sul tuleks iga platvormi jaoks luua uus konto. Kõik need kontod töötavad ilusasti erinevatel platvormidel, ilma teineteist segamata. Siit tekib küsimus, et miks Epicu konto puhul on tekkinud selline probleem?