Gal Gun 2 – veidike särtsu igavasse kooliellu

0
237

Hoiatus: käesolevas arvustuses käsitletav mäng võib tekitada inimestes vastuolulisi arvamusi ja võib-olla ka kedagi solvata. Ärge unustage, et tegu on siiski meelelahutusliku tootega, seega proovige mitte kätega vastu lauda prõmmida, see ei aita.

On olemas väga spetsiifilisele mängurigrupile suunatud mängude liik, animeteemalised kelmika alatooniga mängud. Mängu nähes tead sa kohe, kas kuulud sellesse mängurite gruppi või mitte ning on väga tõenäoline, et mitmel teie seast on see mäng ka juba olemas.

Igatahes… Gal Gun 2, mu daamid ja härrad. Nagu näete, on nime järgi tegu seeria teise mänguga, aga üllatus, tegelikult on see mäng Gal Guni mängude seas juba neljas. Gal Gun 2 on tulistamismäng, aga väikese trikiga: sul on käes relv-tolmuimeja, mille nimeks on Demon Sweeper ning see ei tulista välja mitte päris kuule, vaid feromoonilaenguid.

Olete näinud filmi nimega „Orgazmo“? Kui ei ole, siis marss vaatama, vahva komöödia „South Parki“ loojatelt. Iva seisneb selles, et „Orgazmos“ on samuti relv, mille laenguga pihta saamine „ohvrile“ suurt naudingut pakub. Gal Gun 2-s on samamoodi.

Peategelane käib koolis, suhtleb oma kõrvalpingis istuva lapsepõlvesõbranna Nanako ning hiljuti naabermajja kolinud ja netikiusamise tõttu oma tuppa sulgunud neiu Chiruga ja kõik oleks nagu hästi. Aga oh ei, tuleb välja, et ta on üks väheseid, kes suudab aidata ingel Risut maa peal pahandust tegevate deemonitega võitlemises ning nii tulebki pähe tõmmata feromooniprillid ja haarata kätte Demon Sweeper ning kurjamitele veidike säru (või siis mõnu) teha.

Kuna asja iva seisneb selles, et hordide kaupa koolitüdrukuid on deemonite tõttu peategelasse ehk sinusse armunud, tuleb nad feromoone paugutades maha rahustada.

Mäng on üles ehitatud nagu valguspüssimäng, kus sa asud mingis kindlas kohas ja vabalt ringi joosta ei saa. Võimalus on küll piiluda vasakule-paremale-üles-alla, kuid põhieesmärk on sihtida oma püssiga erinevatest kohtadest välja kargavaid neiukesi ning neile võimalikult kiirelt ja efektiivselt naudingut pakkuda. Tuleb reageerida kiiresti ja otsustada, keda esmalt rahuldada, sest lisaks niisama ringi tormavatele ja sinu poole jaapanikeelseid armuavaldusi karjuvatele tüdrukutele on mängus ka sulle külje alla pugevad neiud, kes tahavad kangesti sulle armastuskirja isiklikult üle anda. Ah jaa, on ka täiesti nähtavate pisideemonitega varustatud tüdrukud, kes astuvad sulle ligi ning lükkavad sind pikali, et seejärel su helladele kehaosadele astuda või siis parema õnne korral suudelda. Tüdrukute ekstaasi viimine võtab tavaliselt paar-kolm lasku, kuid igal neiul on ka oma mõnupunkt, mida tabades ta hoobilt rivist väljas on. Neid punkte tähistab sihikuga üle tüdruku keha libistades välja hüppav kiri, aga tavaliselt on need siiski strateegiliselt olulised kohad ja huupi paugutades tabab neid ka üsna tihti.

Lisaks paugutamisele on mängus ka kaitse- ja otsimisülesanded ning mõned bossivõitlused. Kaitseülesannetes pead liikuma ühe või mitme positsiooni vahel ning kaitsma abitult värisevaid tüdrukuid neid lainetena ründavate pisideemonite eest. Siin kulub marjaks ära püssi tolmuimeja-lisa, sest karja deemoneid on lihtsam sisse imeda kui ükshaaval kõmmutada. Otsimisülesanded käivad aja peale ja siin pead tüdrukutel aitama leida erinevaid kaotatud esemeid. Need võivad olla peidus erinevate asjade vahel/sees/taga, seega selles mänguviisis on oluline kasutada oma ringivaatamise oskuseid. Tihti patrullivad neis tasemetes ka kurjamid, kellega kaklemine väärtuslikku aega kulutab, seega tasub olla valvas ja mitte lasta ennast üllatada (ole nagu Han ja lase esimesena).

Kuna tulistamine toimub ühes kohas seistes ja edasi liikumine vastavat sinist figuuri sihtides ja tulistades, on mul karvane tunne, et algselt pidi tegu olema (ilmselt PlayStation VRi) virtuaalreaalsusmänguga, aga mingil põhjusel (ilmselt virtuaaltüdrukutele seeliku alla piilumine) tõmmati sellele plaanile vett ning mängust ilmusid ainult PS4 ja Switchi variandid. Mõlemad on graafiliselt enam-vähem võrdväärsed, kuid PS4 variant jookseb märksa sujuvamalt (väidetavalt 60 kaadrit sekundis). Samas on seda raskem ema või abikaasa silmade eest ära peita, Switch on veidi privaatsem. Tegelikult on selleks puhuks mängus isegi spetsiaalne nupp, millele vajutades hüppab ette vana 8-bitist graafikat meenutav RPG-ekraan. Väga viisakas, et selle peale mõeldud on. Mõlemas variandis on olemas ka güro-juhtimine, ehk sihtida saab pulti liigutades. Isiklikult proovisin ma seda ja otsustasin ikkagi kangidega võimlemise kasuks. Güro-juhtimine tundus kuidagi liiga tundlik ja ebatäpne, sest käte värisemine muutis sihtimise oodatust keerulisemaks.

Mäng ise on tegelikult üllatavalt lõbus, sest ta teab täpselt, kellele ta mõeldud on, mis nuppe peab vajutama ja ta ei häbene mitte midagi. Lugu pole pikk, nii 3-5 tundi, kuid mängu saab läbi teha korduvalt, sest minu teada on mängul vastavalt sooritatud ülesannete järjekorrale lausa 7 erinevat head lõppu + üks halb lõpp.

Lisaks on hulganisti kõrvalülesandeid, mida sooritades kogute erinevate koolitüdrukute ja õpetajate telefoninumbreid, keda siis menüüst saab parki, koolikatusele, vetsu või oma koju kohtamisele kutsuda. Kohtamisel (ja tegelikult ka loo käigus oma väljavalituga kohtumisel) on esmatähtis neiuke maiustustega üle külvata, et ta sind ikka jäägitult armastaks (sest kõik, mis on hea ja kasulik, on tehtud šokolaadist). Kui neiul kõht maiuseid ning süda armastust täis on, avaneb Fantaseeri-valik, mille taga on peidus mängu Doki Doki mänguvalik. Doki Dokis istub tüdruk meelal roosal taustal maas ja sa pead ajaga võidu joostes oma mõnurelvaga leidma tema kehalt erinevaid punkte, mida siis kuulidega masseerida. Masseerimise tulemusel lahkuvad tüdruku kehast pisideemonid ja ta toob kuuldavale erinevaid ekstaasikommentaare. Kui suudad seda piisavalt palju kordi teha, kaob ajalimiit hetkeks ära ja ilmub kaks pulseerivat mõnupunkti. Kui suudad ka sealt deemonid välja ajada, kaotab neiu suurema osa oma riietusest ja jääb aluspesu väele.

Doki Dokit tuleb ka põhiloo käigus paaril korral ette, kuid enamik sellest on täiesti looväline ega anna mängule otseselt midagi juurde. Lisaks on kogu see tüdrukute välja kutsumise süsteem mängus väga viletsalt lahti seletatud ja ma pidin seda interneti abiga ise leiutama.

Kui te nüüd lugemisega nii kaugele jõudsite ja arvate end kuuluvat mängu sihtgruppi, siis võib Gal Gun 2 seltsis ühe vahva nädalavahetuse veeta küll. Rohkem ma seda samas kedagi mängimas ei näe, sest mäng on lühike ja kõikides tasemetes kargavad tüdrukud välja alati samadest kohtadest. Lisaks on puudu igasugused interneti-skooriedetabelid, mis annaksid kindlasti stiimulit rohkem ja kauem pingutada. Samuti pole see kindlasti mäng, mille abil oma animega mitte nii tuttavaid sõpru enda hobiga tutvustada. Või kes teab, äkki just on…

Gal Gun 2
Platvorm(id): PS4, Nintendo Switch
Ilmus: 13. aprill 2018
Arendaja: Inti Creates
Väljaandja: PQube
Ülevaade tehtud: Nintendo Switch

Mängu saab osta siit:
osta_playstation
HEA
Värviline, lõbus ega võta ennast tõsiselt
Vahva vasakule kalduv huumor
Mängu võib korduvalt läbi mängida
HALB
Mängu ühistranspordis mängimine võib teistes ebamugavustunnet põhjustada
Puudulikult lahti seletatud lisavõimalused
4