Overwatch League karistas nelja mängijat

0
201
Foto: Overwatch League

Overwatch League (OWL) määras distsiplinaarkaristuse neljale mängijale – Félix “xQc” Lengyel, Timo “Taimou” Kettunen, Tae-yeong “TaiRong” Kim ja Ted “Silkthread” Wang.

“See ei ole vastuvõetav, et Overwatch League liikmed kasutavad või levitavad vihkava, rassistliku või diskrimineeriva sisuga kõnesid või meeme. On oluline, et kõik liikmed oleksid sellest teadlikud kuidas nende tegevused teisi mõjutavad,” teatas Overwatch League oma avalduses.

See on juba teine karistus ja ajutine mängukeeld Dallas Fuel meeskonna mängijale Félix “xQc” Lengyel, kellele määrati jaanuaris 2000 dollari suurune trahv ja mängukeeld neljaks mänguks.

Lengyel’i karistati “korduva” rassistliku emote kasutamise ja “ebasobiva” keelekasutuse eest, seisab OWL avalduses.

Avalduses mainitud emoteks on TriHard emote, milleks on speedrunneri Trihex nägu ning millest on Twitchis saanud Kappa järel teine kasutatavaim emote. Õnnetuseks on sellest aga saanud rassilise väärkohtlemise sünonüüm, mida kasutatakse päris tihti siis kui Twitchi striimi ilmub mõni must.

Peamiseks põhjuseks miks Overwatch League määras Lengyel’ile mängukeelu neljaks mänguks ja 4000 dollari suuruse trahvi on see, et Lengyel kasutas Malik Forté ilmumisel tervituseks TriHard emote. Lengyel teatas, et ta ei teadnud et see on rassistlik ja kasutas seda ainult sõbraliku tervitusena. Ka Forté ise kinnitab, et Lengyeli tegevusel polnud mingeid halbu kavatsusi.

Peale teise karistuse määramist Lengyel’ile, teatas Dallas Fuel eile, et Félix “xQc” Lengyel ei mängi enam nende meeskonnas. Oma avalduses märgib Dallas Fuel, et mõlemad osapooled leppisid üksmeelselt kokku, et nende tee viib siinkohal lahku.

Distsiplinaarkaristuse sai ka teine Dallas Fuel mängija, Timo “Taimou” Kettunen, keda karistati 1000 dollari suuruse rahatrahviga, kuna sõimas oma personaalses Twitchi striimis vastast “pedepoisiks”.

“Mul on kahju oma fännide ja toetajate ees, keda ma vedasin alt ja solvasin. Ma kuulan ja loen kõiki kommentaare ning ma olen ise kõige rohkem pettunud endas, et ma ütlesin selliseid asju ja kõik mida ma hetykel tyeha saan on vabandada ja edasi liikuda,” kirjutas Kettunen oma Twitteri lehel.

Houston Outlaws mängija Tae-yeong “TaiRong” Kim sai ametliku hoiatuse, sest postitas solvava sisuga meemi sotsiaalmeediasse. Kim vabandas ja tegi annetuse Hiroshima Rahukoostöö Fondi.

Neljandaks mängijaks keda karistati oli Ted “Silkthread” Wang, Los Angeles Valiant meeskonnast, kellele määrati konto jagamise eest 1000 dollari suurune rahatrahv.