PlayStation 4 saab omale cross-play võimaluse

0
262

Videomängude turul on juba pikemat aega avaldatud Sonyle tugevat survet, et nad pakuksid PlayStation 4 konsoolil cross-platform võimalusi. Lõpuks peale aastaid kestnud survet ja pikka kaalumist on Sony alla andnud ja otsustanud valitud mängude puhul toetada cross-platform funktsioone. Esimeseks selliseks mänguks PS4 konsoolil sai populaarne Fortnite.

Alates eilsest on võimalik proovida Fortnite’i avatud beetat, mis lubab PlayStation 4 kasutajatel mängida koos PC, Xbox One, Nintendo Switch, iOS ja Android kasutajatega. Lisaks cross-play võimalusele on nüüd, sõltumata platvormist, Fortnite’i mängijatel ligipääs oma mängusisesele progressile ja ostetud kraamile.

John Kodera (President & CEO, SIE) kirjutab lisaks, “Me mõistame, et PS4 mängijad on kannatamatult oodanud seda uuendust ja me hindame kogukonna kannatlikust, mil me otsisime sellele probleemile lahendust.”

“24 aasta jooksul oleme püüdnud oma fännideni tuua parimat mängukogemust, pakkudes unikaalset PlayStation’i perspektiivi. Tänaseks on mõnede mängude ümber olevad kogukonnad jõudnud punkti kus cross-platform kogemus pakub mängijatele olulist lisaväärtust juurde. Seda tunnustades oleme me lõpule jõudnud põhjaliku äriettevõtte mehaanika analüüsiga, mis oli vajalik tagamaks, et peale platvormi avamist jääks PlayStationil saadud kogemus meie kasutajate jaoks puutumata nii täna kui ka homme.”

Lisaks kinnitab Kodera, et tegemist on olulise muudatusega ning kogu ettevõttes toimuvad planeerimisprotsessid, et seda muutust toetada. Kodera loodab, et lähitulevikus saavad nad jagada rohkem infot selle kohta kui kaua beeta kestab ning mida see muudatus tähendab teiste videomängude jaoks.

Õnnetuseks on aga hetkel mitmeid probleeme cross-platform funktsioonide kasutamisega. Nimelt ei ole võimalik olemasolevat PS4 ja Epicu kontot unlinkida (lahti ühendada). Näiteks juhul kui sul on PS4 konsoolil mängimiseks loodud ajutine Epicu konto ja peaksid soovima teistel platvormidel kasutatud Epicu kontot nüüd PS4 kontoga siduda, et oma kraamile ligi saada, siis see pole hetkel võimalik. Epic lubab selle vea siiski novembriks parandada. Novembriks lubatakse ka võimalust ühendada oma erinevaid Epicu kontosid, juhul kui oled osa Fortnite’i kraamist ostnud PS4 konsoolil ja osa mõnel teisel platvormil.


NB! Loomulikult ei tähenda antud muudatus automaatselt seda, et igas vanuses mängijatel on nüüd cross-play võimalus avatud PS4 konsoolil. Suure tõenäosusega on sinna siiski seatud vanusepiirang 13+ või lausa 18+. Lähiajal proovime sellele konkreetse vastuse saada. Seniks hoidke meie lehel silma peal ja kirjutage meile, kas Fortnite PS4 versioonis on teil “Epic Friends” valik avatud või mitte.

ALLIKASPlayStation.Blog