President Trump näitas videot vägivaldsetest videomängudest

0
275

Eelmise nädala lõpus kohtus Ühendriikide president Trump videomängude tööstuse esindajatega, et nendega rääkida virtuaalsest vägivallast mis kujundab noorte meeli.

Kohtumisele tulnute seas olid videomängude tööstust esindamas Bethesda/Zenimax juht Robert Altman, Strauss Zelnick Take-Two’st, Michael Gallagher (Entertainment Software Association) ja Patricia Vance (Entertainment Software Ratings Board).

Lisaks olid kohal Parents Television Council liikmed, kes toetasid seadust, millega kriminaliseerida vägivaldsete videomängude müük lastele. Kohal oli ka endine West Point psühholoogia professor ja Ameerika Ühendriikide relvajõudude kolonelleitnant Dave Grossman, kes nimetas oma raamatus “Stop Teaching Our Kids to Kill” vägivaldseid videomänge “mõrva simulaatoriteks”, mis õpetavad lapsi tapma.

Kohale tulnutele näitas president 88 sekundilist videoklippi ekstreemsest vägivallast mis erinevatest mängudest välja valitud olid. Videost leiab selliseid mänge nagu Dead by Daylight, The Evil Within, Fallout 4, Sniper Elite 4 ja loomulikult oli esindatud ka Call of Duty: Modern Warfare 2 kurikuulus massimõrva stseen Venemaa lennujaamas.

President Trump kommenteeris kohtumisel, kui vägivaldsed videoklipis näidatud stseenid olid. Ühtegi mängu Trump otseselt ära ei maininud.

Valge Maja avalduses seisab, “Tänase kohtumise ajal rääkis kohale kutsutud grupp presidendiga sellest kuidas vägivaldsed videomängud avaldavad mõju meie noortele, eriti noortele meestele.”

“President kinnitas, et mõned uuringud on näidanud, et videomängude vägivalla ja reaalse vägivalla vahel on omavahel seotud. Vestlus keskendus sellele, kas ja kuidas mõjuvad kogukonnale vägivaldsed videomängud, sealhulgas mängud mis graafiliselt simuleerivad tapmist.

ESA (Entertainment Software Association) teatas oma avalduses, “Me arutasime mitmete teaduslike uuringute üle, mis on näidanud, et videomängude ja vägivalla vahel ei ole seost ning kuidas mängutööstuse reitingusüsteem aitab tõhusalt vanematel teha teadlikke valikuid.”

ESA on siinkohal välja toonud väga hea punkti, et tõepoolest on videomängudel olemas reitingusüsteemid ESRB (Ühendriikides) ja PEGI (Euroopas), mis abistavad vanemaid nende otsuste tegemisel, millised videomängud on millises vanuses lastele sobilikud ja millised mitte.

Parents Television Council programmidirektor Melissa Henson ütles Kotaku’le, et president küsis küsimusi ja oli tõeliselt huvitatud kõikide osapoolte ärakuulamisest ja erinevate vaatenurkade mõistmisest.

Mis juhtub järgmisena? Milline on Trumpi administratsiooni järgmine samm? Ning kas või milline on selle mõju ülejäänud maailmale? Mida arvab lugeja vägivaldsetest videomängudest ja kasutusel olevatest reitingutest? Või kas vägivaldsete 18+ reitinguga videomängude müük alaealistele peaks olema samamoodi kriminaliseeritud nagu seda on alaealiste lubamine kasiinodesse?

Kohtumisel näidatud videot saab näha artikli päisest või siit.