Sony ei osale järgmise aasta E3 üritusel

0
157

Sony kinnitas, et nad ei osale järgmise aasta E3 üritusel. E3 24-aastase ajaloo jooksul on tegemist esimese korraga mil Sony ei võta üritusest osa.

“Tööstuse arenedes, jätkab Sony Interactive Entertainment uute võimaluste otsimist kogukonna kaasamiseks,” kirjutas Sony oma avalduses Game Informer’ile. “PlayStationi fännid tähendavad tervet maailma meie jaoks ja me soovime alati olla innovatiivsed, mõelda teisiti ja eksperimenteerida uute viisidega kuidas mängijatele rõõmu valmistada. Seetõttu otsustasime me 2019. aasta E3-l mitte osaleda. Uurime uusi ja tuntuid viise oma kogukonna kaasamiseks 2019. aastal ja ootame kannatamatult millal saame oma plaane teiega jagada.”

Septembri lõpus teatas Sony ka PlayStation Experience ürituse ära jätmisest detsembris, seoses sellega, et neil pole mängijatele midagi uut näidata ega teatada.

Kas sarnastel põhjustel on Sony otsustanud ka järgmise aasta E3-l mitte osaleda? Või vastupidi neil on midagi ülipõnevat oma fännidele teatada ja näidata ning sel põhjusel teevad seda mõnel muul ajal ja mõnes muus kohas? Erinevaid spekulatsioone sel teemal on tänaseks hommikuks juba rohkem kui vandenõuteooriaid John Kennedy mõrva kohta. Kuid ühe põhilise põhjusena pakuvad PlayStationi fännid ikka ja jälle välja idee, et Sony tahab teha oma suurürituse kus nad toovad lagedale uue PlayStation 5 konsooli.

Mis iganes siis põhjusteks ka ei ole, Sony on nüüd ametlikult kinnitanud, et 2019. aasta E3-l nad ei osale ning selle asemel korraldavad nad järgmisel aastal oma ürituse.

Mis aga puudutab võimalikku PlayStation 5 avalikustamisesse järgmisel aastal, siis jään ma endiselt seisukohale, et uuel arhitektuuril põhineva uue põlvkonna konsooli jaoks on veel liiga vara. Sellise, järgmise põlvkonna konsooli müügile toomisel puudub hetkel igasugune mõte Sony jaoks. Sony on sel aastal müünud üle 15 miljoni PlayStation 4, tänaseks teeb see kokku üle 85 miljoni PS4 konsooli. Videomänge on PlayStation 4 konsoolile müüdud üle 777 miljoni. PS4 äri on jätkuvalt Sony jaoks kasumlik, mistõttu pole uue põlvkonna konsooli jaoks veel vajadust.

See aga ei tähenda, et Sony ei võiks oma positsiooni turul kindlustada näiteks uue PS4 mudeliga, mis suudaks pakkuda 4K mängude võimalust. Võimalike variantide seas on ka see, et Sony võib turule tulla PS4 hübriidkonsooliga, vastuseks Nintendo Switchile. Võimaliku variandina tuleks kõne alla siiski ka uus PS5, millel töötaksid ka kõik PS4 mängud.

E3 2019 leiab aset ajavahemikul 11. juuni kuni 13. juuni 2019.