V-Rally 4 – Muutub edasi mängides paremaks

0
235

Klassikute hulka kuuluv rallimängude sari V-Rally on pärast 15 aastat pausi tagasi. Arendajateks samad firmad, kes eelnevalt tegid tööd WRC 7 kallal, mille arvustuse leiate ka meie portaalist. Isiklikult eelnevaid V-Rally mänge proovinud ei ole.

Mängitavus

Mängu põhilised probleemid kerkivad esile mängu alguses. Nimelt on esimesed autod, millega mäng sind sõitma sunnib, täiesti kohutavad. Pärast seda, kui üritasin tund aega ühte 6-minutilist rallit normaalse kohaga lõpetada, mõtlesin pikalt, kas peaksin arvustusse kirjutama, et tegu on kohutava mänguga, millest tuleks heaga eemale hoida.

Mul puuduvad sõnad, kui jube on üritada rallit sõita autodega, mis lihtsalt iga pisikese liigutuse peale lähevad võbelema. Justkui puuduks autodel igasugune kaal ja füüsika oleks unustatud mängu panna. Näiteks võib tuua, et kui konkurent müksab veidi mängija autot, siis võib suhteliselt kindel olla, et sõidad rajalt välja, kuid vastaseid rammides ei juhtunud nendega midagi.

Õnneks ma surusin edasi ja peale seda, kui sain teise astme auto ostetud läks mäng üllatavalt heaks. Võidud hakkasid tulema ja mäng liikus vaikselt edasi, samas valisin raskust alati, et oleks pinget.

Mäng ise koosneb mitmest erinevast mänguliigist: Ralli, Extreme-Khana, V-Rally Cross, Buggy ja Hillclimb. Iga mängulaad koosneb neile sobivast autodest. Ralli on siis klassikaline pikk sõit, V-Rally on ringrajal, Extreme-Khana tahab, et keerulist rada täpselt manööverdaksid, Buggy on ringid, kus on metsikult hüppeid ja Hillclimb siis mööda kurvilist rada mäest üles kihutamine.

Rajad võivad tunduda suhteliselt korduvad, kuid pärast väga pikka mängimist ei hakanud see mind siiski segama, sest alati tundus, et arendajad olid erinevaid kurve kenasti kombineerinud, et rada tunduks värske.

Lisaks rallile on juurde toodud ka manageerimine, millest ma suurt aru ei saanudki. Teoorias ma mõistan, et tehnikud ja mänedžerid on osa rallist, aga liigselt ma selle vajalikust ei näinud ja miks ma peaks nende peale raha kulutama. Aga alati tore, kui lisatakse mängu uusi elemente juurde.

Soovitus: Sõitke mängu poolt antud esimese autoga ainult ühe tärniga tähistatud võistlusi niikaua, kuni saate raha kokku, et teise taseme auto osta. Ja sealt edasi teenige alati selliselt, et ei peaks enam kunagi esimese taseme autoga sõitma. Sellisel juhul on mäng täiesti hea, muidu mitte.

Mitmikmängu ma kahjuks ei saanudki proovida, sest server oli peaaegu alati kättesaamatu, välja arvatud kõige esimesed päevad. Nendel paaril päeval suutsin maailmas saavutada 31. koha!

Samuti tasub mainida, et kohati oli mängus paar viga ka. Näiteks õrn kivikõlks võis lennutada auto väga kõrgele ja paar korda oli minul vaja sõita 2 ringi rohkem kui konkurentidel.

Mängus on ka jagatud ekraani võimalus kahekesi mängimiseks, mis lisab alati minu jaoks väärtust juurde.

Graafika ja Audio

Tegemist on väga ilusa mänguga, vähemalt Xbox One X peal. Loodus tundub reaalne ja valgustus hea. Võib-olla ainult varjud vajaksid natukene veel arendust.

Võistlused toimuvad erinevatel mandritel ja riikides, nii et sõites näeb nii vihma kui ka lund. Erinev ilmastik mõjutab auto välimust ja seda efekti võiks pigem kiita. Tegu pole muidugi Forza tasemel kvaliteediga, aga arvan, et nende eelarve juures on tegu väga hea tööga. Ootan huviga juba järgmist WRC mängu, sest tundub, et väga paljusid elemente kasutatakse mõlema mängu puhul.

Samas on mängus väga lühikesed laadimisajad ja sõidu uuesti alustamine võtab paar sekundit ning selle graafika puhul on see väga hea saavutus.

Kõige rohkem hakkas häirima see, et menüüs oli taustamuusikaks ainult üks laul ja nii seda siis korrati ikka ja jälle. Pannes mängu mõneks ajaks pisikesele pausile, oligi taustal kogu aeg see üks halb laul ja mingit vaheldust ei pakutud.

Kokkuvõte

Esimesed kaheksa tundi, mis ma mänguga veetsin olid jubedad. Mitmel korral mõtlesin, et viskan puldi nurka, annan mängule hindeks “ühe” ja ütlen, et ärge mängige!

Pärast seda, kui sain teise astme auto, läks mäng aga üllatavalt heaks. Täiesti mõnus mängitavus, kogu aeg sai edasi arenetud ja uusi autosid soetatud. V-Rallyl on küll mitu viga, aga lõppkokkuvõttes nautisin mängu.

PEGI 3
V-Rally 4
Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 11. september 2018 (Xbox One, PS4),
25. september 2018 (PC)
Arendaja: Kylotonn
Väljaandja: Bigben Interactive
Ülevaade tehtud: Xbox One X

Mängu saab osta siit:
osta_xboxosta_playstationosta_steamosta_gamestar
HEA
Rajad
Split-screen co-op
Hiline mäng
HALB
Väike autode valik
Muusika valik
Mängu algus
3
Keskpärane