Activision teatas rekordilistest tulemustest ja üle 700 töötaja koondamisest

0
76
Activision Blizzard
Foto: Activision Blizzard

Jutud sellest, et Activision Blizzard plaanib koondada sadu töötajaid said eile õhtul ametliku kinnituse.

Oma aruandes investoritele kinnitas Activision Blizzardi juht Bobby Kotick, et restruktureerimise käigus koondatakse 775 töötajat, mis on peaaegu 8% kogu Activision Blizzardi töötajatest. Koondamine toimub hoolimata sellest, et Kotick kinnitas, et ettevõte “tulemused olid 2018. aastal taaskord rekordilised”. Kuid seoses sellega, et 2018. aasta tulemused olid oodatust madalamad ning ootused 2019. aastal on madalamad on otsustatud alustada restruktureerimisega, mille eesmärgiks on tsentraliseerimine ja kasumi suurendamine.

Peamiselt koondatakse mängude väljaandmisega seotud inimesi ning mobiilimängude stuudio Z2Live suletakse täielikult. Samas kinnitab Kotick, et neil on plaanis 2019. aasta jooksul palgata uusi arendajaid.

“Kuigi meie 2018. aasta finantstulemused olid meie ajaloos parimad, ei mõistnud me oma täielikku potentsiaali,” ütles Kotick oma kõnes investoritele. “Et aidata meil jõuda meie täieliku potentsiaalini, oleme me teinud mitmeid olulisi juhtimisalaseid muudatusi. Need muudatused peaksid võimaldama meil kasutada mitmeid võimalusi, mida meie tööstus meile pakub, eriti meie omandis olevate võimsate frantsiisidega, meie tugeva ärilise võimekusega, otsese digitaalse ühenduse kaudu sadade miljonite mängijatega ja meie erakordselt andekate töötajatega.”

Activision Blizzardi neljanda kvartali netotulu oli 2,38 miljonit USA dollarit, mis oli suurem kui prognoositud 2,24 miljonit dollarit. Kogu aasta tulu oli rekordilised 7,26 miljardit USA dollarit, mis oli veidi vähem kui loodetud 7,48 miljardit.