Amazon plaanib turule tulla oma pilvepõhise mänguplatvormiga

0
50

Deadline kirjutas, et Amazonil on plaanis turule tulla oma pilvepõhise mänguplatvormi teenusega.

Amazon peab hetkel läbirääkimisi mängude avaldajatega, et nad hakkaksid oma mänge pakkuma Amazoni pilvepõhisel mänguplatvormil, kirjutab Deadline oma leheküljel. Esialgsete plaanide kohaselt peaks Amazon oma mänguplatvormiga turule tulema 2020. aastal.

Pilvepõhise mänguplatvormi eeliseks oleks see, et mängijad ei peaks omale ostma enam kalleid mängukonsoole või arvuteid, et videomänge mängida. Selle asemel jooksevad need mängud võimsates serverikeskustes ning kasutajad saavad neid mängida vähem võimsamatel seadmetel, nagu näiteks televiisorid, tahvelarvutid ja telefonid.

Paistab, et pilvepõhised mänguplatvormid saavad olema uueks suureks lahinguväljaks mängufirmade jaoks. Google juba testib Põhja-Ameerikas oma uut mänguplatvormi, kus saab Chrome veebilehitseja abiga mängida Ubisofti mängu, Assassin’s Creed Odyssey. Samamoodi on ka Microsoft arendamas oma xCloud teenust, mille esimesed avalikud testid peaksid algama sel aastal. Nvidia aga testib hetkel oma Geforce Now nimelist teenust. Ka Electronic Arts’il on käsil üsna ambitsioonika, Project Atlas nimelise mänguplatvormi arendamine. Samal ajal aga Sonyl juba on olemas oma pilvepõhine mänguplatvorm, PlayStation Now.