Claptrapi häält teeb teine näitleja, sest Gearbox ei tahtnud eelmisele näitlejale maksta

0
260

Borderlands 3 ümber on pikalt olnud igasugust draamat. Alates sellest kuidas Gearboxi juht Randy Pitchford pani isiklikuks tarbeks 12 miljonit ettevõtte raha kõrvale ja lõpetades draamaga Rhys tegelaskuju ümber. Eelmisel nädalal selgus, et ka Claptrapil on uus häälnäitleja, kuna Gearbox ei suutnud eelmisele näitlejale maksta.

Claptrapi häält on seni kõikides Borderlandsi mängudes sisse lugenud David Eddings, kuid mitte tulevases Borderlands 3-s, sest Gearbox ei suuda teda endale lubada. Eddings on endine Gearboxi töötaja, kes tegi Claptrapile häält selle eest lisatasu saamata. Kuid 2017. aasta märtsis otsustas ta edasi tööle minna Rooster Teeth’i ning küsis Borderlands 3 puhul esimest korda selle töö eest tasu, mida Gearbox aga kahjuks endale lubada ei suutnud.

“Esimest korda nõudsin ma oma esituse eest tasu ja järsku ei suutnud nad mind endale lubada. Ma ei ütle neile, kuidas oma äri ajada, kuid võib-olla peaksid nad järgmine kord 2K-lt saadud 12 miljonit dollarit Gearboxi pangakontole panema hoopis. Lihtsalt mainin,” kirjutas Eddings Twitteris.

Pitchfordi vastusest Twitteris aga selgub, taaskord, et asjalood olevat olnud hoopis teisiti, “Mr. Eddingsile maksti tema töötamise ajal väga hästi. Peale tema lahkumist tehti talle helde pakkumine selle rolli kordamiseks. Kahjuks otsustas ta sellest võimalusest loobuda.”

Samal ajal aga vastas Gearboxi pressiesindaja IGNile, “Selle konkreetse juhtumi puhul, kuna ta [David Eddings] ei ole enam meie töötaja, pakkusime talle tööstuseharu standardtasu, kuid me ei suutnud kokkuleppele jõuda. Oleme kindlad ja õnnelikud Jim Forondaga, kes teeb Claptrapi häält ja oleme veendunud, et ka meie fännid on rahul.”

Loomulikult ei jäänud fännidele märkamata see erinevus Gearboxi pressiesindaja “tööstuse standardtasu” ja Pitchfordi “helde pakkumise” vahel ning kui selle kohta Twitteris uuriti, vastas Pitchford et Eddingsile pakuti ametiühingu määradest kaks korda kõrgemat tasu, millest Eddings loobus.

Kuid sellega polnud lugu kaugelti veel mitte läbi. Neli minutit hiljem mainib Pitchford Twitteris, “Küsimus täna on selles, et härra Eddings on kibestunud ja rahulolematu vallandamise tõttu.”

Pärast selliseid süüdistusi ei pidanud Eddings enam vastu ning otsustas täna hommikul suu puhtaks rääkida, heites veidi rohkem valgust Pitchfordi tegemistele.

“Kui mu endine boss hakkab sõna võtma töösuhte erinevate aspektide kohta, sealhulgas “kui kõrgelt kompenseeritud” ma olin ja kui “helde” ta on, siis tunnen ma kohustust faktide parandamiseks,” teatas Eddings Twitteris.

Eddings kirjutas, et tal oli palju segaseid tundeid, kui tal paluti eelmise aasta lõpus Claptrapi rolli sisse lugeda, kuid lõpuks ta sai aru, et ta on nõus erimeelsused kõrvale heitma ja tegema Gearboxis olevate sõpradega koos midagi lahedat Borderlandsi fännide jaoks. Eddings oli nõus Borderlands 3 jaoks Claptrapi häält tegema tasuta, juhul kui talle makstakse välja saamata jäänud litsentsitasud ja vabanduse selle eest, millest ta ei ole kunagi varem rääkinud. “Randy ründas füüsiliselt mind Marriott Marquis’i fuajees GDC 2017 ajal,” avalikustas Eddings.

Eddingsi arvates on Randy viimastel aastatel kaotanud enesekontrolli ja muutunud agressiivseks. “Ta ei ole ohver nagu ta kujutab ennast olevat. Ma isegi blokeerisin ta paar aastat tagasi ära, sotsiaalmeedias jälitamise pärast. Aitab küll.”

“Siia kõrvale tundub natuke silmatorkav, et ta tõi sisse minu palga, kuid ei maininud midagi selle 12 miljoni dollari suuruse tulu kohta mille ta endale, töötajatele mõeldud autoritasudest, kõrvale pani. Gearboxi töötajatel palutakse võtta madalamaid palku lubadusega saada osa lisatasudest.”

Tõenäoliselt ei saa see olema viimaseks Borderlands 3-ga seotud draamaks ja üsna varsti tuleb midagi uut päevavalgele. Näiteks töötingimused ettevõttes?

Vähemalt Tiny Tina häält teeb Borderlandsis endiselt Ashly Burch.