Death Stranding on ameeriklaste jaoks liiga keeruline mäng, mida mõista

0
147

Kuigi suurem osa väljaandeid kiidavad Hideo Kojima uut teost, leidub küllalt siiski ka neid, kes teost tugevalt kritiseerivad. Näiteks brittide EDGE keeldus arvustuse tegemisest, kuna nad lihtsalt ei suutnud seda mängu lõpuni mängida. Kuid mängu kritiseerijate hulgast, kes on Death Strandingu lõpuni mänginud, paistavad kõige rohkem silma ameeriklased. See loomulikult ei jäänud märkamata ka Kojimale, kelle arvates on tema mäng ameeriklaste jaoks liiga keeruline ja arusaamatu.

“Pean ütlema, et mäng sai vapustavaid arvustusi, eriti Euroopas ja Jaapanis. USA-s on aga olnud rohkem kriitikat,” rääkis Kojima Tgcom24-le. “Võib-olla on see keeruline mäng, mida on teatud tüüpi kriitikutel ja publikul raske mõista. Ameeriklased on suured esimese isiku vaates tulistamismängude fännid ja Death Stranding ei ole selline mäng, see lendab kõrgemalt.”

“Ma üritan alati luua uusi asju ning vaidlused ja arutelu on hea, kuid tuleb öelda, et itaallastel või prantslastel on teistsugune kunstiline tundlikkus, mis võimaldab neil sedalaadi originaalseid tooteid hinnata mitte ainult videomängude puhul, vaid ka filmide osas.”