E3 2019 ajakava – millal ja mida vaadata

0
417

Järgmisel nädalal toimub Los Angeleses iga-aastane suurüritus Electronic Entertainment Expo ehk E3. Uksed on külastajatele avatud 11. juunist kuni 13. juunini. Ürituse ja sellele eelnevate pressikonverentside ajal saavad mängijad näha ja proovida nii mõndagi uut ja põnevat.

Kuid mitte kõigil meist pole seda aega ja raha, et kaugele ookeani taha üritust oma silmaga kaema ja käega katsuma minna. Õnneks on meil aga tänasel päeval olemas internet, mille vahendusel saavad kõik soovijad, mugavalt oma kodudes, siiski üritusest osa saada. Siinkohal oleme teie jaoks kokku pannud E3 2019 ajakava selle kohta millal täpselt miskit toimub, mida on lubatud näidata või mida mängijad ootavad. Kõik ajad on märgitud Eesti kohaliku aja järgi.

LAUPÄEV, 8. JUUNI

19:15 – EA PLAY

Electronic Arts on otsustanud sel korral Nintendost eeskuju võtta ja tavapärase pressikonverentsi asemel hoopis EA Play striimidega lagedale tulla. Kui kogu striimi ei viitsi vaadata, siis siin on EA avalikustatud ajakava, kust saab valida, millal ja mida vaadata:

  • 19:15 – EA PLAY algus
  • 19:30 – Star Wars Jedi: Fallen order (saatejuhtideks Greg Miller ja Andrea Rene)
  • 20:00 – Apex legends (Alex “Goldenboy” Mendez)
  • 20:30 – Battlefield V (Julia Hardy ja Adam Freeman)
  • 21:00 – EA SPORTS FIFA (Alex “Goldenboy” Mendez)
  • 21:30 – EA SPORTS Madden NFL (Adam Rank)
  • 22:00 – The Sims 4 (Andrea Rene)

Peale seda räägitakse arendajatega juttu, näidatakse erinevaid mänge, treilereid jne. EA Play vaatamiseks mine EA.com leheküljele, EA YouTube’i või Twitchi kanalile. EA Play striim kestab kuni pühapäeva hommikuni kell 05:00 ning nende järgmine striim algab pühapäeval kell 20:00 ja kestab kuni esmaspäeva hommikuni kell 05:00.


21:00 – NINTENDO eSports “World Championships”

Nintendo alustab e-spordi võistlustega. Alustuseks võistlevad neli kogukonna liiget mitmesugustes metsikutes ja ettearvamatutes Super Mario Maker 2 tasemetes, mille on loonud Nintendo Treehouse’i meeskond. Seejärel jätkatakse Splatoon 2 ja Super Smash Bros Ultimate võistlustega. Rohkem teavet selle kohta leiab siit: https://www.nintendo-europe.com/e3.

  • 21:00 – Super Mario Maker 2 Invitational
  • 21:30 – Splatoon 2 World Championship
  • 22:00 – Super Smash Bros Ultimate World Championship

PÜHAPÄEV, 9. JUUNI

20:00 – EA PLAY

EA jätkab pühapäeval oma striimiga kell 20:00, räägitakse EA mängudest, korraldatakse erinevaid võistlusi, näidatakse mänge, treilereid jne. EA Play striim kestab kuni esmaspäeva hommikuni kell 05:00. EA Play vaatamiseks mine EA.com leheküljele, EA YouTube’i või Twitchi kanalile.


23:00 – MICROSOFT

Microsofti pressikonverentsil lubatakse näidata sel korral midagi uut ja põnevat… oot kas nad midagi sarnast ka eelmisel aastal mitte ei lubanud? Kuna Microsoft on juba pikemat aega töötanud oma XCloud projekti kallal ning arvestades Google Stadia uudiseid ning sellele järgnenud Phil Spenceri kirja, siis võib arvata, et selleks uueks, suureks, võimsaks, põnevaks asjaks ongi ei midagi muud kui XCloud. Või te tõesti arvasite, et saab võimast uut konsooli näha? Võib olla saabki… igal juhul mängijad ootavad, et lisaks XCloudile tutvustab Microsoft avalikkusele ka uut konsooli.

Lisaks on Spencer Twitteris maha hõiganud, et nad näitavad 14 mängu Xbox Game stuudiotelt. Huvitav mitu neist sel aastal üldse ilmub? Kaks või parimal juhul kolm ning ülejäänud siis kusagil aastatel 2020 kuni 2023, kui Microsoft just mõnda neist mängudest jälle ei tühista ja mänguga tegelenud stuudiot kinni ei pane. Üks neist mängudest, mida pikisilmi oodatakse, on Halo Infinite, mille kohta arvatakse, et see ilmub alles uue konsooliga koos. Teiseks mänguks, mida samuti paljud kannatamatult ootavad, on uus Fable. Üle ega ümber ei saa ka Gears seeria mängudest – Gears 5, Gears Tactics ja Gears Pop. Üpris kindel võib olla, et ka Rare’i Battletoad’i saab näha, oleks imelik kui seda ei näidataks. Ori and the Will of the Wisps peaks saama uue treileri ja ametliku ilmumiskuupäeva. The Outer Worlds paistab samuti saavat omale uue treileri ja võib olla ehk saab omale ka ilmumiskuupäeva. Mis veel? InXile Entertainment’i Wasteland 3, Ninja Theory uus ulmemäng Bleeding Edge ning uus Forza ilmselt? See teeb kokku 11 mängu, ehk siis ruumi jääb veel kolmele mängule, millega Microsoft lagedale saab tulla.

Microsoft pressikonverentsi saab vaadata siit:
Mixer | YouTube | Twitch | Twitter | Facebook

ESMASPÄEV, 10. JUUNI

03:30 – BETHESDA

Bethesda teatas, et nad ei plaani uuest Elder Scrolls mängust rääkida, küll aga räägitakse ja näidatakse Doom Eternal’i, järg 2016. aastal ilmunud Doomile. Tõenäoliselt tehakse juttu ka Fallout 76-st, tullakse näiteks lagedale uute lisadega ning mingeid uudiseid Wolfenstein teemal äkki.

Bethesda pressikonverentsi saab vaadata siit:
Mixer | YouTube | Twitch | Twitter | Facebook


05:00 – DEVOLVER DIGITAL

Devolver Digital tuleb ka sel aastal lagedale oma satiirilise E3 eelse striimiga. Räägitakse oma mängudest ja tehakse lõbusaid pilkeid värskete tehniliste uudiste suunas. Ega midagi rohkemat siit oodata polegi, kui oled nautinud nende varasemate aastate striimi, siis ilmselt peaksid panema selle ka käesoleval aastal omale kalendrisse. Näha saab seda Twitchi vahendusel.


20:00 – PC GAMING SHOW

PC Gameri korraldatud PC Gaming Show tutvustab neid mänge, mis ilmuvad ainult arvutil. Kuigi suurem osa teateid on üsna tagasihoidlikud võrreldes muude teadetega E3-l, siis tasub seda siiski vaadata. Eriti neil, kes mängivadki ainult arvutil.

Saatejuhtideks on Sean “Day[9]” Plott ja Frankie Ward. Nimekiri PC Gaming Show toetajatest ja esinejatest sel aastal: Annapurna Interactive, Chucklefish, Coffee Stain Studios, Digital Extremes, Digital Uppercut, Fatshark, Fellow Traveller, Modus Games, Raw Fury, Re-Logic, Epic Games, E-WIN, Frontier, Funcom, Paradox Interactive, Perfect World Entertainment, Rebellion, Tripwire Interactive.

PC Gaming Show’d saab vaadata siit: YouTube | Twitch | Mixer | Facebook


23:00 – UBISOFT

Ubisofti pressikonverents on Microsofti ja Nintendo kõrval ilmselt üks kõige populaarsemaid, mida mitmed ja mitmed mängurid sel aastal kannatamatult ootavad ning seda ka põhjusega. Ubisoftil on alati olnud mängijatele uusi põnevaid uudiseid ning ilmselt ei tule ka sel korral mängijatel pettuda. Käesoleva majandusaasta jooksul on Ubisoft lubanud välja lasta neli suurt mängu. Üheks neist on Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, teiseks on Watch Dogs: Legion ning kolmandaks on suure tõenäosusega ei miski muu kui uus Splinter Cell või noh vähemalt võiks E3-l sellest juttu teha ja seda näidata. Mis aga on see salapärane neljas mäng? Ega ometi mitte uus Far Cry jälle? Või sootuks täiesti uus asi? Assassin’s Creed’i kohta on Ubisoft juba teatanud, et sel aastal uut mängu ei tule, kuid E3-l võivad nad meile siiski mingit treilerit näidata. Igal juhul, kui sulle meeldivad Ubisofti mängud, siis see pressikonverents tuleks kohe kindlasti oma kalendrisse ära märkida.

Vaata Ubisofti pressikonverentsi siit: YouTube | Twitch

TEISIPÄEV, 11. JUUNI

02:30 – Kinda Funny Games Showcase

Kinda Funny Games Showcase on E3 eelne striim, mis tutvustab uusi indie mänge. Või vähemalt nii nad tegid detsembris, äkki E3 jaoks on neil midagi hoopis teistsugust kavas? Näha saab seda nende YouTube kanalilt.


04:00 – SQUARE ENIX

Square Enix lubab, et koomiksisõbrad saavad lõpuks ometi pilgu heita nende Marvel’s Avengers mängule. Lisaks sellele saab ehk näha Poola mängustuudio People Can Fly uut tulistamismängu ja PlatinumGames’i uut mängu Babylon’s Fall ning aasta alguses liikusid ringi jutud, et Scalebound on ellu äratatud ja sellest võib tulla Nintendo Switchi eksklusiivmäng. Mis veel, ilmselt uued Final Fantasy lisad, järgmine Final Fantasy uusversioon ning kui veab siis äkki rõõmustatakse meid lõpuks ka Final Fantasy 16-ga.

Swuare Enixi pressikonverentsi vaata siit: Square Enix | YouTube | Twitch | Mixer


19:00 – NINTENDO DIRECT: E3 2019

Nagu varasematel aastatel, saavad ka sel korral Nintendo sõbrad nautida Nintendo Directi vahetult enne E3 uste avamist külastajatele. Oodata tasub siit rohkelt Pokemonide mänge, sealhulgas Sword and Shield, kindlasti Super Mario Maker 2, võib olla Animal Crossing, räägitakse miskit ka võimalikust Witcher 3 tulekust nintendo Switcile ja mingi ports uusi mänge millest meil ehk aimugi veel pole?

Nintendo Directi saab vaadata: Nintendo | YouTube | Twitch


E3 ÜRITUSE AJAL

Lisaks eelpool mainitud pressikonverentsidele ja eelsalvestatud striimidele toimub E3 ajal hulgaliselt teisigi striime. Kõiki neid siin eraldi välja tuua ei jõua, kuid kui miskit mäng või konkreetne mängustuudio huvitab, siis tasub pilk heita nende leheküljele või nende Twitchi ja YouTube kanalitele, kust peaksid leidma külluses infot mängude kohta millest huvitatud oled.

Pilgu tasub peale heita ka E3 Coliseum’ile, mille striimi saab näha nende Youtube’i kanalil ning ametliku kava leiab siit.

Kui ükshaaval ei viitsi otsida ja klikkida erinevatele kanalitele kust E3 striime vaadata, siis oleme su elu veidi lihtsamaks teinud ja kõiki striime näeb ka Meile Meeldib Mängida Twitchi kanali vahendusel ning E3 striimile mingit eraldi peale mölisemist pole vaja karta, kõik on otse ja puhas, nii ei lähe midagi kaotsi.