Ei, Sony ja Microsoft ei hakka koos mänge tegema, uut konsooli ka mitte

0
149

Eelmisel nädalal ilmunud Sony ja Microsofti ühise pressiteate peale suutsid nii mõnedki meediaväljaanded, tänu clickbait pealkirjadele, vallandada paanikalaine mängurite seas. Sest kes see ikka viitsib pealkirjast, olgu see ükskõik kui clickbait tahes, edasi lugeda?

Kui paanikasse sattunud kasutajad oleksid viitsinud pealkirjale klikkida ja edasi lugeda, siis nad oleksid suure tõenäosusega jõudnud varem või hiljem lõiguni, mis kirjeldas seda, et Sony hakkab kasutama Microsofti Azure andmekeskuste teenust oma mängude ja striimingu teenuste jaoks. Ei, see ei tähenda, et Sony ja Microsoft – ega ka mitte Nintendo, kes samuti on pilgu peale pannud Azure tehnoloogiale – hakkavad nüüd mänge või lausa uut konsooli koos tegema. Mida see siis tähendab? Võtame kõige lihtsama ja ilmselt kasutajale kõige arusaadavama näite. Pärast mõningast kaalumist oled sa otsustanud hakata tellima Netflixi teenust, et sealseid pakutavaid filme ja sarju vaadata. Kas see tähendab nüüd seda, et sina ja Netflix lõite käed ja hakkate koos filme tootma? Või tellides koju püsiühenduse, kas see tähendab, et hakkad nüüd teenuse pakkujaga koos võrku vedama või muid tooteid pakkuma? Ei ja veelkord ei. Nii on ka Sony ja kõikide teiste Azure tehnoloogiat kasutavate klientidega, kes kasutavad pakutavat teenust ja maksavad selle eest teenuse pakkujale. Nii lihtne see ongi.

Aga nagu eelpool mainitud, pahatihti ei jõuata pealkirjast kaugemale ja nii võibki tekkida olukord kus mõnes populaarses PlayStationi grupis leidub vähemalt kord tunnis üks idioot kes suudab tekitada uue teemapostituse stiilis, “appi, kas nüüd hakkavad Sony ja Microsoft koos mänge tegema”, “ma loodan, et nad PlayStationi eksklusiivmänge Xboxi peal ei avalda”, “PlayStation ja Xbox hakkavad koos mänge tegema” jne.

Tegelikkuses jäävad aga Sony ja Microsoft mänguturul ka edaspidi konkurentideks, kuid see ei ole ei minevikus ega ka tulevikus välistanud kasutamast konkurendi pakutavaid tooteid ja teenuseid. Sony otsus hakata kasutama Microsofti pakutavat Azure andmekeskuste baasil põhinevat lahendusi, et pakkuda oma klientidele paremat teenust, on loomulik ja vajalik samm tuleviku suunas. Eriti kui arvesse võtta seda, et peatselt hakkab kuklasse hingama Google oma uue pilvepõhise teenusega Stadia.

Lõppkokkuvõttes on tegemist igati kasuliku tehinguga Sony (ja kasutajate) jaoks ning selle sammu kasulikkusest saavad aru ka investorid, peale pressiteate avaldamist tõusis Sony aktsia järsult.