Euroopa teismelistest said Fortnite’i miljonärid

0
265

Fortnite World Cup turniiri paaris võistluse võitsid Emil “Nyhrox” Bergquist Pedersen Norrast ja tema Austriast pärit partner David “Aqua” W., kes viisid koju 3 miljonit dollarit auhinnaraha.

Teisele kohale tulid Suurbritanniast pärit 15-aastane Jaden “Wolfiez” Ashman ja tema paariline David “Rojo” Jong Hollandist, kaotades turniiri võitnud meeskonnale 47-51. Kuid ka teine koht turniiril tõi neile 2,25 miljonit dollarit, tehes mõlemast poisist Fortnite’i miljonärid.

Emil Bergquist Pedersen, David W., Ashman ja Jong olid neist paljudest Euroopa mängijatest, kes lendasid New Yorki, et osaleda Fortnite’i turniiril, kus võisteldi, espordi ajaloo ühe suurima, 30 miljoni dollari suuruse auhinnafondi pärast.

Mitte kõigil neist aga ei sujunud teekond turniirile lihtsalt. Ashmani sõltuvus videomängudest põhjustas aastate jooksul korduvaid tülisid emaga.

“Ma olen olnud tema mängimise vastu. Olen rohkem sundinud teda oma koolitööd tegema. Ma olen tegelikult Xboxi välja visanud, murdnud peakomplekti – see oli õudusunenägu,” rääkis Ashmani ema Lisa Dallman BBC-le.

“Mina ja mu ema, tülitseme tihti,” ütles Ashman BBC-le. “Ta ei mõistnud, kuidas need asjad töötavad, mistõttu ta arvas, et kaheksa tundi päevas oma toas veetmine on ajaraiskamine. Nüüd kui ma olen talle tõestanud, et ma suudan midagi teha, olen ma tõesti õnnelik.”

Probleeme oli teisigi, mis oleksid peaaegu lõppenud sellega, et Ashman poleks turniirile jõudnudki. Nimelt oli neil probleeme USA viisa saamisega ja sellega, et nende koer sõi Ashmani sünnitunnistuse ära.

“See ei ole nali – see juhtuks ka tegelikult,” kinnitas Dallman. “Lisaks ajas mu tööandja sassi mu palgaarvestuse, nii et lausa kolm asja läksid valesti enne kui me siia tulema hakkasime.”

Kui poisi emalt uuriti, et kuidas nad võiduraha kulutavad, vastas ta, “Ma arvan, et Jaden ei ole tegelikult materialistlik inimene. Tal on nüüd eluaegne Uber Eats võimalus ja aus olles, siis ma usun, et sellest talle täiesti piisab. Lihtsalt istub seal mängides videomänge ja sööb koju tellitud toitu, Jaden oleks oma elemendis.”

Pildil Kyle “Bugha” Giersdorf

Üksikmängudes võitis 3 miljonit dollarit Pennsylvaniast pärit 16-aastane Kyle “Bugha” Giersdorf. Tegemist peaks olema espordi ajaloo kõige suurema rahalise võiduga.

Turniirist võttis osa 40 miljonit mängijat ning üritusel osales üle 100 finalisti.

Üle 250 miljoni mängijaga Fortnite’st on saanud üks populaarsemaid videomänge maailmas.


Meile Meeldib Mängida #9 Võida omale Dragon Quest Builders 2

Omar ootab The Last of Us 2 ilmumist ning uue lekke kohaselt tuleb tal seda järgmise aasta maini oodata. Nintendo on aga lubanud Switchi...