Far Cry New Dawn on üks igati korralik järg Far Cry 5-le

0
451

Far Cry New Dawn’i tegevus leiab aset seitseteist aastat pärast Far Cry 5 sündmusi. Tuumakatastroofi üle elanud Hope’i maakonna elanikud asuvad uut kogukonda üles ehitama, kuid peagi tuleb neil silmitsi seista uue ohuga, sest maakonda saabub röövlibande, mida juhivad kaksikõed Mickey ja Lou. Abi palutakse Thomas Rushi meeskonnalt, kuid õnnetuseks ei lähe asjad nii nagu plaanitud ning mängija leiab end peatselt olukorrast, kus tal tuleb Hope’i maakonna elanikke röövlibande vastu kaitsma hakata. Selle käigus kohtub mängija nii uue kui vana põlvkonnaga ja nende seas ka eelmise mängu peategelastega, paludes neilt abi ühise vaenlase vastu võitlemisel.

Far Cry New Dawni puhul ei tasu oodata mingit uut uhket mängu. Tegemist on eraldiseisva järjega Far Cry 5 jaoks ja täpselt sellena tulebki seda teost võtta.

Enne, kui asud New Dawn’i kallale, soovitan ma Far Cry 5 läbi mängida. Usun, et nii on see järg nauditavam. Kuid see pole ilmtingimata vajalik, sest New Dawn sobib ka uustulnukatele, kes eelnevat teost mänginud pole. Sissejuhatus mängu on põhjalik ning uus peategelane tuleb väljastpoolt Hope’i maakonda, omamata ühtegi varasemat seost eelnenud sündmustega.

New Dawn toob endaga kaasa ka mitmeid muudatusi. Vastased on nüüd erineva tasemega ning tugevamate vastaste jaoks on sul vaja paremaid relvi. Paremate relvade jaoks on sul aga vaja igasugust kraami koguda ning oma baasi uuendada, mille jaoks on sul omakorda etanooli vaja ja seda saab bandiitide eelposte vallutades.

Eelposte saab nüüd soovi korral uuesti ja uuesti vallutada ning iga korraga (kokku kolm raskusastet) tekib eelposti tugevamaid vastaseid juurde. Kui Far Cry 5 puhul tekkis kiirelt olukord, kus sa lihtsalt helikopteriga kõikidest eelpostidest toore jõuga üle sõitsid ning hiilimisel puudus igasugune mõte, siis nüüd on hiilimisel ja vaikselt vastaste maha nottimisel jälle oma koht mängus olemas.

Kui mängus olevast actioniks väheks peaks jääma või vajad uute relvade valmistamiseks või parendamiseks (nüüd saab relvi ka parendada) lisakraami, on mängus olemas ka “Ekspeditsioonide” osa, kus kohalik kopteripiloot transpordib su mõnda röövlibande baasi, kust tuleb üles leida kraamiga kott ja siis sellega jalga lasta. Ka ekspeditsioonidel on kolm raskusastet nagu eelpostidel. Kuid isegi kõige kõrgema raskusastme juures on need üpris kerged. Ühesõnaga selline hea lihtne ja kiire viis vajaliku kraami kogumiseks. Jooksed baasi, haarad koti, tormad sellega kohta, kust sind kopteriga peale korjatakse ja ongi tehtud… Kogu tegevus võtab kokku umbes 5 minutit.

Sõbraga koos mängimise osa on õnnetuseks täpselt sama lollilt üles ehitatud nagu eelmises mängus. Mänguloo osa läheb edasi ainult hostil. See, kes mänguga liitub, saab omale ainult lisakraami, kuid tema mängulugu edasi ei lähe. Miks Ubisoft oma Far Cry seeria puhul sedasi teinud on, jääb mulle endiselt arusaamatuks. Siinkohal ei jää muud üle kui loota, et ehk tuleb Ubisoft mõistusele ja tulevastes Far Cry mängudes läheb mängulugu ikka mõlemal mängijal edasi.

Üldises plaanis oli mäng üpris nauditav. Ütlen kohe ausalt ära, et mulle meeldis New Dawn oluliselt rohkem kui Far Cry 5 ise. Ta on täpselt sellise paraja pikkusega ühe nädalavahetuse mäng, mida oli nauditav mängida. Neile, kes achievemente/trofeesid jahivad, ei tohiks siin samuti miskit keerulist olla, 90% neist tulid juba niisamagi tavalise mängu käigus ära.

Hoolimata sellest, et tegemist on Ubisofti mänguga ja ma mängisin seda enne nullpäeva uuendust, mis pidi ära parandama mitmeid vigu, ei õnnestunud mul üksinda mängides ühegi häiriva vea otsa komistada. Ainult korra tekkis probleem, kui koos noorema pojaga ekspeditsioone tegin. Nimelt õnnestus tal läbi maapinna kukkuda – Ubisoft ja need läbi maapinna kukkumised 😉 – ning seejärel teleporditi ta kuhugi pärapõrgusse. See oli kogu mängu jooksul ainuke viga, mille otsa komistada õnnestus.

Kui sulle meeldis Far Cry 5, siis meeldib sulle ka Far Cry New Dawn. Tegemist on ühe igati mõnusa mänguga, mida sobib ühel nädalavahetusel ette võtta ja siis jutiga läbi mängida. Peale seda aga võib selle mängu rahulikult ära panna ja unustada, sest mingit erilist korduvmängimist see teos ei paku. Selline kerge meelelahutus 45 euro eest, mis nii mõnelegi 70 eurosele täismängule pika puuga ära paneb.

Lapsevanematele: Far Cry New Dawn on küll PEGI reitingute süsteemi järgi sobilik alates 18-eluaastast, kuid kui teie laps mängib Fortnite’i või on mänginud ka varasemaid Far Cry mänge, siis ei leia ka antud teosest mitte midagi sellist mis võiks kedagi shokeerida. Andsin oma mõlemale poisile (11 & 14) ligipääsu mängule ning mängisin seda koos nendega. Mõlema poisi arvates oli tegemist igati laheda mänguga.

Far Cry New Dawn
HEA MÄNG


Platvorm(id): PC, PS4, Xbox One
Ilmus: 15. veebruar 2019
Arendaja: Ubisoft Montreal
Väljaandja: Ubisoft
Ülevaade tehtud: Xbox One X

Mängu saab osta siit:
osta_xboxosta_playstationosta_gamestarosta_euronicsosta_uplayosta_amazon

HEA
Korralik järg Far Cry 5-le
Paraja pikkusega mäng, mis pakub head mänguelamust üheks nädalavahetuseks
HALB
Mänguga liitunud mängijal ei arene mängulugu edasi
4.5