Konami toob müügile oma minikonsooli – PC Engine Core Grafx mini

0
35

Kui Nintendo oma minikonsooliga lagedale tuli osutus see nii populaarseks, et Nintendo otsustas hiljem seda juurde toota. Loomulikult ei jäänud Nintendo edu konkurentidele märkamata ning nüüd soovivad sellest retro minikonsoolide turust ka teised oma osa saada.

Konami teatas E3 2019 ajal, et nad plaanivad turule tuua oma minikonsooli – PC Engine Core Grafx mini, mille originaal ilmus aastal 1989. Erinevates regioonides saab minikonsool omale erineva nime ja disaini. Euroopas müügile tuleva versiooni nimeks on PC Engine Core Grafx mini, Jaapanis aga kannab see nime PC Engine mini ning USA turul TurboGrafx-16 mini.

Oma pressiteates mainib Konami, et nende originaal konsoolid oli tuntud mitmete ajalooliste esimeste tutvustamise poolest, sealhulgas siis esimene konsool CD-ROM-igaja esimene konsool, mis pakkus kuni 5 mängija võimalust.

“Konsoolid muutusid kollektsionääride lemmikuks tänu oma kvaliteetsele mängude nimekirjale, millest paljud lisatakse nüüd sellesse konsooli,” teatas Konami. “Võrreldes originaaliga on uus konsool väiksem, mahub sinu peopessa ja tuleb koos täissuuruses puldiga.”

Euroopas müügile tulev PC Engine Core Grafx mini sisaldab selliseid mänge nagu R-type, New Adventure Island, Ninja Spirit, Ys Book I & II, Dungeon Explorer ja Alien Crush, ülejäänud mängude, konsooli hinna ja saadavuse kohta antakse hiljem rohkem infot.

Lisaks Nintendole on vahepeal oma klassikalise minikonsooliga turule tulnud ka Sony, kuid selle hind ja mängude valik jättis soovida ning see sai päris palju negatiivset kriitikat kasutajatelt. Tänaseks on PlayStation Classic minikonsooli hind juba kukkunud 25-35 euro ringi.

Oma retro konsooli müügile toomisest on teatanud ka Capcom ning see ilmub 25. oktoobril 2019. Sega Mega Drive Mini hakkab sisaldama 40 klassikalist Sega mängu ning see tuleb müügile 19. septembril 2019.