Mida te vingute, me lõpetasime teie pealtkuulamise juba mitu kuud tagasi ära, ütleb Microsoft

0
134

Suurem osa tehnikaseadmeid sinu kodus (jah, sealhulgas ka sinu nutitelefon) kuulavad sind vaikselt pealt, et pakkuda sulle “parimat kasutajakogemust”. Seetõttu on paljud meist sellega juba harjunud ja ei mõtle enam sellele. Kuni järgmise korrani, mil see teema taaskord avalikkuse ette jõuab ning räägitakse järgmisest seadmest mis sinu käsklusi ootab ja mille salvestusi kusagil keegi üle kuulab.

Microsoft tunnistas, et jah tõepoolest nad kasutasid Xboxi konsooli, et koguda erinevaid lõike vestlustest, mida siis selleks palgatud töötajad üle kuulasid, et saaks täiustada hääljuhtimise funktsioone. Microsoft kinnitab, et see pole täna enam probleem, sest nad lõpetasid selle juba “mitu kuud tagasi”.

“Lõpetasime juba mitu kuud tagasi toote parendamiseks mõeldud vestluste korjamise Xboxi kaudu, kuna me ei pidanud seda enam vajalikuks ning meil ei ole kavas neid ülevaatamisi uuesti teha,” teatas Microsoft.

Paljude kasutajate jaoks tuli see aga üllatusena, et Microsoft seda üldse tegi. Tegelikkuses peaksid need salvestused toimuma alles peale seda kui kasutaja ütleb “Hey Cortana”, kuid paljudel juhtudel käivitati salvestamine ka kogemata.

Microsofti töötajad kuulavad siiski ka edaspidi salvestusi Xboxil, aga ainult juhtudel kui on tulnud spetsiaalseid kaebusi, et sa oled rikkunud Xboxi kasutustingimusi. See tegevus on vajalik, et tagada Xboxi kogukonna turvalisus ning see on ka kasutustingimustes ilusasti kirjas.

Kui soovid kustutada oma salvestusi, siis selle jaoks on olemas spetsiaalne lehekülg, kus seda teha saab.