PlayStation 5 hakkab toetama PS4 mänge

0
340

PlayStationi süsteemiarhitekt Mark Cerny kinnitas Wired ajakirjale antud intervjuus, et Sony uus konsool toetab PS4 mänge ja praegu kasutusel olevat PlayStation VR peakomplekti.

Lisaks paljastas Cerny, et uuel konsoolil on kaheksa tuumaline protsessor, mis põhineb AMD Ryzen protsessorite kolmandal põlvkonnal ja kohandatud graafikaprotsessor, mis põhineb tulevasel AMD Navi seerial, mis võimaldab uskumatult realistlikke ja keerulisi peegeldusi, valguse murdumist ja varje.

Uus PlayStation sisaldab SSD ketast, pakkudes kiiremat allalaadimist, kiiremat graafilist esitlust ja loomulikult lühemaid laadimisaegu. Lisaks toetab see 3D heli ja 8K pilti (mitte et kellelgi selliseid telereid veel kodus üldse olemas oleks).

Kuigi Google on teatanud oma pilvepõhisest mängukeskkonnast Stadia ja Microsoft lubab samuti sel aastal lagedale tulla oma striimiteenuse xCloud’iga ning sarnased teenused on arendamisel ka Amazonil ja EA’l, on Sony otsustanud füüsilisele meediale truuks jääda.

Sony on kinnitanud, et nad ei plaani osaleda käesoleva aasta E3 üritusel, küll aga plaanivad nad millagi korraldada oma pressikonverentsi. Cerny kinnitusel aga uue põlvkonna konsool sel aastal veel müügile ei tule.