Pokémon Detective Pikachu teenis avanädalal 161 miljonit dollarit

0
54

Pokémon Detective Pikachu saavutas avanädalal päris hea tulemuse. Siin pole ka miskit imestada, sest see väike, kollane, karvane elukas on paljude Pokémoni fännide poolt palavalt armastatud tegelane.

Variety andmetel teenis Pokémon Detective Pikachu film avanädalal kogu maailmas 161 miljonit dollarit. 58 miljonit sellest teeniti Ameerika Ühendriikides, mida on 10 miljonit dollarit rohkem kui 2001. aastal ilmunud Lara Croft: Tomb Raider, mis teenis 47,7 miljonit dollarit. Siinkohal tasub meeles pidada, et nende numbrite kõrvutamisel pole arvesse võetud viimase 18 aasta jooksul toimunud inflatsiooni. Samuti ei tohiks ära unustada ka seda, et müüginumbrid räägivad siiski ainult huvist filmi vastu, mitte aga sellest kui hea mõni film oli. Heaks näiteks on ilmselt Warcraft, mida paljud meist veel mäletavad ja mis oli kaugel sellest, et hea filmi tiitlit ära teenida. Hoolimata sellest on aga tegu maailmas kõige enim teeninud videomängude põhjal valminud filmiga, seda suuresti tänu Hiinale, kus see teenis esimesel nädalal 156 miljonit dollarit, samal ajal kui Ameerika Ühendriikides teenis Warcraft avanädalal kõigest 24,4 miljonit dollarit.

Pokémon Detective Pikachu on samal ajal ka esimeine videomängude põhjal valminud film, mis on Rotten Tomatoes lehel saavutanud positiivse hinnangu – kriitikutelt 64% ja kasutajatelt 85%.

Tegemist ei ole just parima filmiga, kuid kindlasti ei ole see halb film, vähemalt Warcraftist ja Assassin’s Creedist on Pokémon Detective Pikachu peajagu üle. Siin ja seal annab filmi üle viriseda, eriti keskpärase loo pärast, aga hoolimata sellest, et tegemist teosega, mida tasub lastega kinno vaatama minna, eriti juhul kui sa oled suur Pokemonide fänn.