“POKÉMON: detektiiv Pikachu” jõuab Eesti kinodesse 10. maist

0
137

Pokémonid nägid esmakordselt ilmavalgust 27. veebruaril 1996. aastal, mil Jaapanis ilmus esimene Pokémoni mäng. Sellest ajast saadik on Pokémonid kogunud populaarsust ning tänaseks on müüdud üle 300 miljoni Pokémoni videomängu ja toodetud üle 20 animafilmi. 2016. aastal ilmunud Pokémon Go’d tutvustas vahvaid
Pokémone ka uuele põlvkonnale ning sellest sai kiirelt paljude mängijate lemmik, mida on tänaseks üle 850 miljoni korra alla laaditud.

Nüüd 23 aastat hiljem, peale esimese mängu ilmumist, tõotab 2019. aasta tulevat üks põnev aasta Pokémon fännidele. Lisaks Pokémon Sword ja Pokémon Shield mängudele ilmub sel aastal ka film – “POKÉMON: detektiiv Pikachu” (Pokémon Detective Pikachu). Kohvist sõltuvuses olevale Pikachule on oma hääle andnud Ryan Reynolds (Deadpool, Green Lantern).

Lugu saab alguse, kui tippdetektiiv Harry Goodman salapäraselt kaduma läheb ning tema 21-aastane poeg Tim asub juhtunut uurima. Juurdlusel lööb kaasa Harry endine Pokémonist paariline detektiiv Pikachu – hirmnaljakas, nutikas ja nunnu superspioon, kes on isegi enda jaoks mõistatus. Kuna Tim on ainus inimene, kes suudab Pikachuga rääkida, ühendavadki nad oma jõud ja asuvad müsteeriumit lahendama. Üheskoos otsitakse vihjeid Ryme City neoonvalgustatud tänavatel. Tegu on kihava tänapäevase suurlinnaga, kus inimesed ja Pokemonid elavad kõrvuti hüperrealistlikus maailmas. Nad kohtuvad paljude Pokémoni tegelastega ning paljastavad šokeeriva plaani, mis võiks hävitada selle rahumeelse kooselu ja ähvardada kogu Pokémoni universumit.

Timi mängib Justice Smith (Jurassic World: Fallen Kingdom) ja oma esimest suurt lugu jahtivat noort ajakirjanikku Lucyt mängib Kathryn Newton (Big Little Lies).

Eesti kinodesse jõuab “POKÉMON: detektiiv Pikachu” 10. maist 2019.