Suurem osa mängijatest pole Google Stadiast huvitatud

0
138

Broadband Genie uuris koostöös Eurogameriga 3165 mängijalt, mida nad arvavad pilvepõhisest mänguteenusest Google Stadia. 73 protsenti küsitletutest arvas, et Google peaks sarnaselt Netflixile pakkuma kuutasu eest piiramatut ligipääsu mängudele. 86 protsenti leidsid, et nad ei hakka pilvepõhisest teenusest mänge ostma kui hind on sama mis tavaliselt digitaalsetel või füüsilistel koopiatel ning 62 protsendi arvates ei ole Stadiast mängude ostmine mõistlik, sest see teenus “pole käegakatsutav”.

Broadband Genie avastas oma küsitluse käigus, et ainult 19 protsenti küsitletutest on nõus üksikuid mänge Stadiast ostma ning ainult 5 protsenti on nõus pakutavaid mänge rentima.

Google teatas, et nende uut pilvepõhist mänguplatvormi Stadia saab kasutama hakata 2019. aasta novembris. Stadia Pro maksab kuus €9.99 ja selle raha eest saavad kasutajad 4K resolutsiooni, 5.1 ruumilise heli ja eksklusiivsed allahindlused mängudele. Google Stadia tasuta variant, Stadia Base tuleb millal 2020. aastal, kuid tasuta variandi puhul saab mänge striimida maksimaalselt 1080p resolutsioonis.

“Stadia võiks olla ideaalne lahendus neile, kes ei saa nautida mänge konsoolidel või mänguarvutil,” rääkis Alex Tofts. “Kuid sellise hinnastruktuuriga ei ole tõenäoline, et see suudab leida tugipunkti nende hulgas kellel juba on olemas piisavalt võimas riistvara.”

Probleem mängude omandiõigusega ja Stadia elujõulisus pikemas perspektiivis on samuti murelikuks tegev. Siinkohal eriti silmas seniseid kogemusi erinevate Google teenustega. Pikemas perspektiivis ei ole Google just väga usaldusväärne partner.

Kas sina oleksid huvitatud Stadia tellimisest?