Total War: Three Kingdoms – Sõprus Xian Huga läbi, Cao Cao on nüüd mu parim sõber

0
89

Oh pagan, mu poeg sai lahinguväljal surma. Küll on hea, et mul neid veel 6 tükki on. Kui nemad otsa saavad, võib nende ema vägesid juhtima hakata. “Total War: Three Kingdoms” on uusim osa seerias, mille kõige täpsem kirjeldus on grandioossuse kehastus. Ükski teine strateegiasari ei tegutse sellisel skaalal. Kuid seekord on supi sisse visatud peotäis intriige, mis muudab lõuna veel maitsvamaks.

Kuigi siin on palju tuttavat kõigile Total War-seeria veteranidele, leiab mängust paar väiksemat elukvaliteedimuudatust, mis teeb selle üheks parimaks sissekandeks seeria ajaloos. Seekord liigume Hiinasse, kus kujutakse üht ajaloo suurimat kodusõdade perioodi. Kolme kuningriigi saaga on saavutanud täieliku kultustaseme ja selles kujutatud tegelased on tihti üleelusuurused kangelased, kes hüppavad üle hobuste ja löövad maha 3 meest ühe hoobiga. See on ka siia mängu üle toodud, kui see sulle ei meeldi, siis on sellest võimalik loobuda. Sul on võimalik valida eelpool mainitud romantiseeritud versiooni või ajaloolisema variandi vahel, kus üks mees ei saa tervest rügemendist üksinda jagu. Misiganes variandi sa aga valid, toovad nad endaga kaasa oma iseloomu ja seal on peidus pisut maagiat.

Nimelt on nüüd kõik kindralid oma nimede ja isiksusega tegelased. Lisaks tavalistele atribuutidele on neil omad ambitsioonid ja kiiksud. Sa pead andma neile kõrgeid ametikohti ja ilusat nänni, et nad oleks sinu all teenides eluga rahul. Vastasel juhul võid riskida kas reetmiste või vastase poole üle jooksmisega. Samuti laieneb isiksuste eripära sinu vastaste peale. Nad käituvad tihti endale iseloomulikult ja ei tundu nagu skisofreenikutest megalomaniakid nagu eelmistes mängudes. Isegi kui suudad nad oma võimu alla saada, tahavad nad mingil määral autonoomsust. Lisaks sellele on võimalik luua koalitsioone, kus iga laiahaardelisem sooritus nõuab hääletust. Kõik see annab tavalisele Campaignile isikupära, kus sa tihti ei näe enam kompuutrit, kes tegutseb puhtalt binaarses süsteemis, vaid tegelasi, kellega annab teatud määral manipuleerida ja isegi usaldada.

Teised suuremad muutused asuvad kaardil ja armeedega ringi käimisel. Nimelt on nüüd kõik regioonid jagatud omakorda maakondadeks, millel on omad eripärad. Mõni maakond on keskendunud toidu tootmisele, teine aga kaevandamisele. See tähendab, et regiooni maksimaalse efektiivsuse saavutamiseks peab tegema rohkem, kui pelgalt ühe linna ära vallutama. Samas ei ole linnad enam üksteise külje all, kuna nad ei saa enam olla väiksemates regioonides. Samuti ei saa oma armeedega enam lõputult ringi joosta. Kui lahkud oma territooriumilt, hakkab iga armee kulutama oma olemasolevaid varusid ja kui need otsa lõppevad, on su sõdurid nõrgemad ja kipuvad sinu armee hülgama. Kõik see sunnib sind arukalt kaardil laienema ja vallutuskäike ette arvestama.

Lahinguväljal endal on suuremalt jaolt kõik sama vana valemi järgi, kuid miks parandada seda, mis pole katki. “Total War” on ikka veel ainuke seeria, mis pakub lahinguväljal sellist nauditavat vaatemängu, kus tuhanded sõdurid õlg õla kõrval sõdivad ja kus sul on võimalik oma vaatevälja kerida nii pilvepiirile kui ka laskuda sõdurite silmade kõrgusele lahinguväljale. Animatsioonid pole küll nii võimsad, kui on nähtud Warhammeri brändingut kandvates osades, kuid kogu vägivallaooper on nii suur, et seda peaaegu ei märkagi. Mis aga silma paistab, on duellid. Kui oled valinud fantaasiavariatsiooni, on sinu kindralitel võimalik vastase juht üksiklahingusse kutsuda. Kui mõlemad pooled on nõus, tõmbuvad sajad sõdurid viisakalt koomale ja annavad neile ruumi ühe korraliku kung-fu lahing maha pidamiseks. See on tõeliselt võimas pilt, mis tekitab mulje, et sinu silme all mängitakse välja tõeline eepos.

Nii visuaalne kui ka heliline pool on suurepärased ja kui sul on arvuti, mis lubab graafika maksimumi peale lükata, on silmailu palju. Kõik, mis sinu silma alla satub, alates sõduridest kuni lahinguvälja detailideni välja, näeb välja suurepärane ja kui küllalt lähedale kerid, et kuulda kuidas sajad odad ja mõõgad kasutust leiavad, tekib tunne, nagu oleksid ise seal.

“Total War: Three Kingdoms” on oma sarjas võimas väljalase. See küll ratast uuesti ei leiuta, kuid kui sa oled vähegi reaalajas mängitavate strateegimängude fänn või isegi kui sulle meeldib Kolme Kuningriigi saaga, on see äärmiselt nauditav ja lõbus mäng.

Total War: Three Kingdoms

Platvorm(id): PC
Ilmus: 23. mai 2019
Arendaja: Creative Assembly
Väljaandja: SEGA
Ülevaade tehtud: PC

Mängu saab osta siit:
osta_steamosta_gamestar

HEA
Huvitav diplomaatia.
Võimsad lahingud.
Palju strateegilisi valikuid.
HALB
Kasutajaliides võib olla segane.
4.5