Twitchi uueks staariks on Donald Trump

0
115

Järgmisel aastal toimuvad Ameerika Ühendriikides uued presidendivalimised ning Donald Trump on otsustanud oma presidendikampaaniaga algust teha. Valijateni jõudmiseks on ta leidnud veel ühe väljundi – Twitch.

Donald Trump’i esimene otseülekanne Twitchis leidis aset juba eile õhtul, kuid Fortnite’i või mõne muu videomängu mängimise asemel sai seal näha ja kuulda hoopis Minneapolises toimunud kampaaniakõnet.

Käesolave artikli kirjutamise ajal on Trump’i Twitchi kanalil juba üle 36 000 järgija ja tema esimest otseülekannet on vaadanud üle 21 000 inimese. Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trump’i kanal on Twitchis hetkel kõige kiiremini kasvav kanal.

Loomulikult ei ole Trump esimene poliitik, kes kasutab Twitchi, et oma toetajateni jõuda. Varasemalt on Twitchi kasutanud ka Bernie Sanders. Samas ei ole Trump’i suhted Twitchi Amazoniga just kõige paremad. Nimelt süüdistas ta Amazoni ja Washington Posti omanikku Jeff Bezos’t, et too üritab Washington Posti kasutada poliitilise võimu tööriistana tema ja teiste inimeste vastu, et poliitikud Washingtonis ei maksustaks Amazoni nagu neid tuleks maksustada. Trump on Amazoni kritiseerinud hiljemgi, kuid nüüd on ta otsustanud liituda Twitchiga, mis kuulub täna Amazonile.

Kas Trump kunagi oma kanalil ka videomänge mängima ja striimima hakkab ei ole hetkel teada, kuid tõenäoliselt seda siiski ei juhtu.

Trumpi kampaania otseülekande esimesel 6 minutil on heli eemaldatud, kuna see sisaldavat autoriõigustega kaitstud sisu, mis kuulub kolmandale osapoolele.