Walmart eemaldab viited vägivaldsetele videomängudele

0
166
Pilt: Phil Hands

Seoses eelmisel nädalal Ameerika Ühendriikides toimunud massitulistamistega – milles mõned poliitikud süüdistavad videomänge – on otsustanud Walmart oma kaubanduskeskustest eemaldada igasugused viited vägivaldsetele videomängudele.

Walmart saatis käesoleval nädalal oma töötajatele laiali teate, “Koheselt tegutseda: Eemaldage sildid ja väljapanekud mis viitavad vägivallale.” Töötajatele saadetud teates on ära toodud ka täpsemad tegevusjuhised, millele tähelepanu pöörata:

  • Lülitage välja või ühendage lahti kõik videomängukonsoolid, mis näitavad vägivaldseid videomänge, eriti PlayStationi ja Xboxi seadmed.
  • Tühistage kõik üritused, mis reklaamivad võitlusstiili või kolmanda isiku vaates tulistamismänge.
  • Veenduge, et elektroonika osakonnas ei mängiks ühtegi vägivalda kujutavat filmi.
  • Lülitage välja kõik jahihooaja videod, mis võivad sporditarvete osakonnas mängida ja eemaldage kõik ekraanid mis videosid näitavad.
  • Kontrollige poes kõikide videomängude väljapanekuid ja eemaldage kõik lahingu- või kolmanda isiku vaates tulistamismängude viited.

Samal ajal jätkab ettevõte oma kaubanduskeskustes tulirelvade müügiga. “Relvade müügipoliitikat ei ole muudetud,” kinnitas Walmarti pressiesindaja Randy Hargrove USA Today väljaandele.