2020. aasta algas mängude edasi lükkamisega

0
176

2020. aasta on alanud uudistega mitmete mängude edasi lükkamisest. Nädala alguses teatas Square Enix, et Final Fantasy VII Remake ja Marvel’s Avengers ilmuvad plaanitust hiljem ning eile teatas ka CD Projekt Red, et nad lükkavad Cyberpunk 2077 ilmumise edasi.

Final Fantasy VII Remake pidi esialgsete plaanide kohaselt ilmuma juba 3. märtsil, kuid Square Enix teatas, et nad on sunnitud mängu ilmumise kuuks ajaks edasi lükkama ning uueks ilmumiskuupäevaks sai 10. aprill. Marvel’s Avengers, mis pidi ilmuma 15. mail, ilmumine aga lükati edasi 4. septembriks, et anda arendajatele rohkem aega mängukogemuse parendamiseks.

Eile teatas CD Projekt Red, et aasta oodatuim mäng Cyberpunk 2077, mis pidi ilmuma käesoleva aasta aprillis, ilmub hoopis 17. septembril. Oma otsust põhjendas CD Projekt Red sellega, et kuna mängumaailm on suur – täis lugusid, sisu ja külastatavaid kohti, siis seoses mängu suuruse ja keerukusega vajavad nad selle testimiseks ja parandamiseks rohkem aega.

Loomulikult ei ole värsked uudised ettevõtete väärtusele positiivset mõju avaldanud. Square Enixi aktsia on peale uudiseid kukkunud 7.6%. CD Projekt Red aktsia aga on kukkunud lausa 12% ning Bandai Namco, kes vastutab Cyberpunk 2077 välja andmise eest Euroopas, aktsia kukkus 4.6%.