37 “Counter-Strike” treenerit said petmise eest karistada, sealhulgas ka Robin “ropz” Kooli meeskonna Mousesports treener

0
191
Counter-Strike

Videomängude populaarsus ainult kasvab ning sellega seoses on petmised mitmikmängudes muutunud üsna tavapäraseks nähtuseks, millega mänguarendajad päevast päeva võitlevad. Kahjuks jäävad petmisega ikka ja jälle vahele ka e-sportlased. Esports Integrity Commission (ESIC) andis just mängukeelu 37 “Counter-Strike” treenerile. Mõned neist keeldudest kehtivad vaid mõned kuud, teised aga kuni kolm aastat.

ESIC-i poolt toime pandud uurimiste käigus avastati, et tervelt 37 “Counter-Strike” treenerit on viimaste aastate jooksul ära kasutanud viga mängu pealtvaatamise režiimis, mis võimaldas meeskonna treeneritel käimasoleva mängu ajal kaardil ringi lennata ja oma meeskonnale teada anda vastasmeeskonna asukohtadest ja liikumistest. Sohki teinud treenerid said karistuseks mängukeelu kuni kolmeks aastaks.

Hetkel on ESIC jõudnud läbi vaadata kõigest 20% olemasolevast materjalist, kuid selle nähtu põhjal on saadud juba piisavalt infot, et karistada neid kes petmisega vahele jäid. Kõige pikema karistuse, kolmeks aastaks, on saanud Aleksandr “zoneR” Bogatiryev, keda avastati sohki tegemas 16 korral käesoleva aasta märtsist kuni maini.

Karistada, 19 kuud mängukeeldu, sai ka Robin “ropz” Kooli meeskonna Mousesports treener Allan “Rejin” Petersen, kes võib nüüd oma senisele karjäärile (vähemalt 19 kuuks) rahulikult kriipsu peale tõmmata.

“Mõistame, et need paljastused on olnud rasked paljudele inimestele CS:GO kogukonnas, kuid me usume, et pikemas ajaperioodis on see mängu ja kogu e-spordi huvides, et petmistega tegeletakse koheselt. Teame, et enamus treenereid, mängijaid, turniiri korraldajaid, avaldajaid ja arendajaid, fänne, sponsoreid ja otseülekannete korraldajaid soovivad, et CS:GO ja e-sport oleksid puhtad ja ausad mängijate ja meeskondade vahel, kes annavad võitmiseks endast parima. Meie ülesandeks on tagada, et see saaks teoks ning korrumpeerunud ja halvad osalejad rehabiliteeritaks või kõrvaldataks,” kirjutas ESIC oma avalduses.