Kas Alinity on süüdi selles, et Dr Disrespect Twitchi keelu sai?

0
224

Pärast süüdistusi selles, et Twitch ei suhtuvat tõsiselt rassismi, ahistamise ja seksuaalse kuritarvitamise süüdistustesse, otsustas Twitch alustada nende juhtumite uurimist ja süüdlaste eemaldamist oma platvormilt. Uurimiste ajal on tänaseks Twitchi keelu saanud mitmed rohkem või vähem tuntud striimerid, nende hulgas ka peldikustriimiga tuntust kogunud Guy “Dr. Disrespect” Beahm.

Dr Disrespect on seni vaikinud põhjustest, mis viisid Twitchi keeluni. See omakorda on vallandanud mitmeid, sealhulgas ka üpris ulmelisi teooriaid. Nii mõnedki neist teooriatest on lihtsalt nii jaburad ja ulmelised, et ma kahtlen tõsiselt selles, kas kuulujuttude levitajad isegi neid tõsiselt võtavad. Paljud neist teooriatest on tänaseks juba ka ümberlükatud. Meile Meeldib Mängida arvamust Dr Disrespecti Twitchi keelu põhjuste kohta saab kuulata siit.

Sotsiaalmeedias on aga ringi liikumas ka kuulujutt, et Dr Disrespecti Twitchi keelu taga olevat olnud Alinity Divine kaebus Twitchile. See on põhjustanud tõsisemat sorti vihkamislaine Dr Disrespecti fännide hulgas, kes nüüd kõik Alinityt süüdistavad. Alinity on neid süüdistusi eitanud, kuid Dr Disrespect pole endiselt neid kuulujutte seni ei kinnitanud ega ka ümber lükanud.

Oma eilses striimis, koos Twitchi psühhiaatri Alok “Dr. K” Kanojiaga, rääkis Alinity neist kuulujuttudest ja vihkamisest tema vastu lähemalt.

“Minust on saanud interneti peksukott,” selgitas ta. “Dr Disrespect sai keelu, okei – ma pole seda kutti kunagi kohanud, pole temaga kunagi rääkinud või mingil muul viisil suhelnud. Tema sai keelu ja mina kerkisin Twitteris kohe esile. Inimesed ütlevad mulle, et see oli minu süü, et ta keelu sai.”

“Inimesed ahistavad mind, näiteks: ‘Miks sa talle keelu organiseerisid?’. ‘Kas sa petsid temaga?’ Ja ma olen nagu, kutt, mida perset? Seetõttu on tekkis mul kinnisidee teada saada, miks Dr Disrespect Twitchi keelu sai, sest ma tahtsin tõestada inimestele, et sellel pole minuga mitte midagi pistmist.”

Striimis tuleb juttu ka sellest, et tänu aastate jooksul kestnud pidevale ahistamisele on tekkinud tal enesevigastamise mõtted: “Ma võiksin ennast tappa. Olen sellest mõelnud nii palju päevi, nii palju kordi. Mul oli isegi plaan, kuidas ma seda teen.” Alinity tunnistab, et õnneks on tal paar lähedast sõpra, tänu kellele ta ei tunne end üksi ning tänu nende toetusele pole ta enesetappu sooritanud.

Alinity sõnul on see vihkamiskultuur internetis ja need metsikud kuulujutud tema ümber naeruväärsed ning ta tunneb, nagu ta elaks põrgus, kus kogu ülejäänud elu, iga päev, tuleb tal sellega elada.

“Tundub, et mu ainus võimalus on sotsiaalmeediast täielikult loobuda,” lisab Alinity. “Aga probleem on selles, et ma ei ole oma elus mitte midagi muud teinud. Ma jätsin Twitchi pärast kolledži pooleli ning ma peaksin loobuma oma majast, lemmikloomadest… Pole võimalik, et ma läheksin ja teeksin midagi muud.”

Alinity on varemgi sattunud fännide pahameele alla. Eelmise aasta juulis nõuti tema eemaldamist Twitchist, seoses loomade väärkohtlemisega striimi ajal.