Assassin’s Creed Valhalla loovjuht astub tagasi pärast #metoo süüdistusi

0
49
Valhalla

Viimastel nädalatel on mängutööstuses (ja mujal) tekkinud värske #metoo laine, mille käigus on süüdistusi jagatud vasakule ja paremale.

Nädalavahetusel süüdistati Assassin’s Creed mänguseeria loovjuhti Ashraf Ismaili oma perekonnaseisu kohta valetamises ja oma naise petmises. Pärast süüdistuste ilmsikstulekut otsustas Ismail oma ametist tagasiastuda, et ta saaks oma isiklike probleemidega tegeleda.

“Minu ja mu pere elu on kildudeks,” kirjutas Ismail Twitteris. “Mul on südamest kahju kõigi ees kellele see haiget on teinud. Seal on sadu andekaid, kirglikke inimesi, kes püüavad luua kogemust teie jaoks ning nad ei vääri selle teemaga sidumist. Soovin neile kõike head.”

Viimaste päevade jooksul on süüdistatud mitmeid Ubisofti töötajaid seksuaalses ahistamises. Oma teisipäevases avalduses teatas Ubisoft: “Oleme nende süüdistuste pärast sügavalt mures. Võtame kõiki väärkohtlemise või ahistamise väiteid väga tõsiselt ja uurime neid süüdistusi hoolikalt, enne otsustamist järgmiste sammude osas.”

Ubisoft pole loomulikult ainuke ettevõte, kelle töötajate vastu on süüdistusi esitatud. Nädala alguses süüdistas Twitteris üks Insomniac Gamesi endine töötaja, et ettevõte “kaitses” töötajaid, kes olevat teda seksuaalselt ahistanud.

Insomniac Games vastas, et nad suhtuvad süüdistustesse tõsiselt ja on astunud mitmeid samme, et probleemiga tegeleda.

Lisaks otsustasid nädala alguses mitmed mängustuudiod loobuda edasisest koostöös Chris Avellonega, keda samuti süüdistati seksuaalses ahistamises.