CD Projekt Red vajab “Cyberpunk 2077” mängu juures lisaaega

0
177
Cyberpunk 2077

Poola mängustuudio CD Projekt Red informeeris esmaspäeval töötajaid, et kuni “Cyberpunk 2077” väljaandmiseni on kuupäevased töönädalad kohustuslikud.

Septembri alguses oli Piotr Nielubowicz 100% kindel, et “Cyberpunk 2077” enam edasi ei lükata ning nende kauaoodatud mäng ilmub nagu lubatud, 19. novembril 2020. Nüüd aga selgub, et kõik ei ole siiski nii roosiline ja kindel nagu arvati. Kuigi “Cyberpunk 2077” saadeti Sonyle ja Microsoftile sertifitseerimiseks, siis ei ole see kaugeltki mitte väljaandmiskõlblik veel ning järgnevate nädalate jooksul tuleb ettevõtte töötajatel teha pikki ületunde, et paljud vead saaksid parandatud enne mängu ilmumist 19. novembril.

CD Projekt Redi on varemgi kritiseeritud selle eest, et nad on sundinud töötajaid pikalt ületunde tegema. Tegemist on levinud praktikaga videomängude tööstuses, kus töötjaid sunnitakse uue mängu ilmumisel tegema ületunde, mis kestavad nädalaid või lausa mitmeid kuid. On ka juhtumeid, kus ettevõtted on sundinud oma töötajaid tegema ületunde rohkem kui aasta. Eelmisel aastal lubas CD Projekt Redi tegevjuht Marcin Iwinski, et nad püüavad tulevikus sellist praktikat vältida ning võimaldavad töötajatel töötada ilma ületunde tegemata, et neil jääks aega ka oma pere ja hobide jaoks ning saaksid vahepeal tööst puhata. Nüüd on ettevõte aga oma varasematest lubadustest loobunud.

“Oleme tuntud sellepoolest, et suhtume mängijatesse lugupidavalt. Ma tegelikult tahaksin, et oleksime tuntud ka sellepoolest, et suhtume arendajatesse lugupidavalt,” teatas Iwinski eelmisel aastal.

Äkki peaks arendajatele andma aega vigu parandada ja “Cyberpunk 2077” ilmumise edasi lükkama järgmisesse aastasse?