“Cyberpunk 2077” on nii katki, et Sony otsustas selle PlayStationi poest maha võtta

0
149
Cyberpunk 2077

Käesoleva aasta oodatuim mäng “Cyberpunk 2077” on konsoolidel nii katki, et Sony otsustas selle mängu PlayStation Store’ist ajutiselt eemaldada.

“Cyberpunk 2077” oli paljude jaoks käesoleva aasta oodatuim mäng, tänu eeltellimustele müüdi seda avapäeval üle 8 miljoni koopia, püstitades sellega mitmeid uusi rekordeid. Kui keegi katkiste mängude osas statistikat peaks, siis ilmselt purustaks “Cyberpunk 2077” rekordeid sealgi, sest tegemist on selgelt ühe katkisema mänguga üldse, mis sel aastal välja antud on.

Kui CD Projekt Redi uus kauaoodatud mäng “Cyberpunk 2077” lõpuks ilmus, peale kõiki neid edasilükkamisi ja ületunde, siis ei läinud just eriti kaua aega, kui internetti ilmusid juba esimesed kaebused ja meemid selle kohta kui katki “Cyberpunk 2077” on või kui kole see eelmise põlvkonna konsoolidel välja näeb. Tegemist on nii katkise mänguga, et see on sotsiaalmeedias juba omale pilkava nime saanud – “Cyberbug 2077”.

Kuigi mängu visuaalne pool ja kaadrisagedus on PS4 ja Xbox One’i konsoolidel lihtsalt kohutav ja üldse kubiseb “Cyberpunk 2077” vigadest ja dildodest, kiideti esimeste kriitikute poolt seda taevani, jättes mängijatele mulje nagu oleks tegemist aasta parima mänguga. Miks esmaste kriitikute arvamus nii kardinaalselt mängijate arvamusest lahku läheb, sellele on mitmeid seletusi. Üheks peamiseks põhjuseks on see, et kriitikutele jagati enne mängu ilmumist ainult arvutiversiooni, konsooliversiooni jagati arvustamiseks alles mängu ilmumise ajal. Sellega seoses süüdistataksegi nüüd CD projekt Redi, et nad püüdsid teadlikult probleeme varjata ja mängijatele maha müüa katkist mängu.

Arvutil (juhul kui teil on kodus kallis mänguriarvuti) näeb “Cyberpunk 2077” tõepoolest kordades parem välja kui konsoolidel, kuid kahjuks kubiseb seegi mitmesugustest vigadest. Juhul kui teil on aga korralikku mänguarvutit pole ning peate läbi ajama mõne vanema arvutiga kus “Cyberpunk 2077” jookseb ainult madalatel seadetel, siis see näeb välja veel jubedam kui PS4 versioon.

Selline näeb “Cyberpunk 2077” välja arvutil miinimumseadetega

Loomulikult ei olnud mängijad tulemusega rahul ning päris paljud keeldusid oma raha eest testijateks olemast ja nõudsid raha tagasi. Siit sai alguse järgmine keerutamine, mille eest CD Projekt Red nahutada sai. Nimelt lubas mängustuudio, et kõik kes soovivad saavad oma raha tagasi, jättes mängijatele mulje nagu nad oleksid Sony ja Microsoftiga selles osas kokku leppinud. Nii see aga siiski polnud, mispeale CD projekt Red täpsustas, et eraldi kokkuleppeid ei ole tehtud ja raha tuleks tagasi küsida juba olemasolevate süsteemide kaudu PlayStation Store’is ja Microsoft Store’is.

Raha tagasiküsimise asemel soovitab CD Projekt Red mängijatel pigem oodata kuni nad mängu ära parandavad. Järgmine parandus peaks saabuma enne jõule ning see jääb sel aastal viimaseks paranduseks. Järgmist kahte parandust lubatakse alles jaanuaris ja veebruaris. Kas ja millal võiks uue põlvkonna konsoolide versioon ilmuda, selle kohta pole CD Projekt Red endiselt infot avaldanud. Arvatakse, et hetkel võib minna sellega samamoodi nagu “Marvel’s Avengers” mänguga juhtus, kus uue põlvkonna versioon lükati teadmata ajaks edasi, kuniks Crystal Dynamics on suutnud mängu ära parandada.

Nüüd on Sonyl aga kogu sellest “Cyberpunk 2077” jamast kõrini saanud ning otsustanud mängu PlayStation Store’ist eemaldada ja lubab kõigile, kes mängu PlayStation Store’ist ostnud on, raha tagasi anda.

“SIE püüab tagada klientide rahulolu, seetõttu hakkame pakkuma täielikku tagasimakset kõigile mängijatele, kes on PlayStation Store’i kaudu Cyberpunk 2077 ostnud,” teatas Sony. “Lisaks eemaldab SIE PlayStation Store’ist Cyberpunk 2077.”

Meile Meeldib Mängida meeskond soovitab “Cyberpunk 2077” ostuga oodata kuni CD Projekt Red mängu korda teeb. Juhul kui te aga hoolimata negatiivsest tagasisidest siiski soovite mängu praegu osta, siis soovitame seda mängida kas Nvidia Geforce Now või Google Stadia vahendusel või korraliku mänguriarvuti olemasolu puhul siis arvutil. Konsoolide puhul võib “Cyberpunk 2077” mängida uue põlvkonna konsoolidel PS5 ja Xbox Series X/S, kuid ka siin soovitame me pigem oodata kuni uue põlvkonna versioonid avaldatakse. Kindlasti ei soovita me “Cyberpunk 2077” mängida eelmise põlvkonna originaalkonsoolidel PS4 ja Xbox One, see kogemus ei ole seda raha väärt. “Cyberpunk 2077” rääkisime ka oma viimases Meile Meeldib Mängida saates.