E3 2020 jääb ära, selle asemel toimuvad digitaalsed üritused

0
46
E3 2020

Lõpuks ometi tuli ametlik kinnitus ära, et E3 2020 üritust sel aastal tõepoolest ei toimu. Küll aga uurib ESA võimaliku veebiürituse korraldamist.

Mõni aeg tagasi rääkisime Meile Meeldib Mängida saates, et kuna mitmed ettevõtted on otsustanud käesoleval aastal oma üritustel osalemist piirata või neil üldse mitte osaleda, siis on üsna tõenäoline, et E3 2020 üritust sel aastal ei toimu. Täpselt nii nüüd ka läks, mõni aeg tagasi hakkasid ringlema kuulujutud, et E3 2020 jääb ära ning eile õhtul tuli sellele lõpuks ka ametlik kinnitus.

“Pärast hoolikat konsulteerimist meie liikmesettevõtetega, seoses tervise ja ohutusega mis puudutab kõiki meie tööstuses – meie fännid, töötajad, eksponendid ja kauaaegsed E3 partnerid – tegime me raske otsuse tühistada E3 2020 toimumine, mis oli planeeritud toimuma 9. – 11. juunil Los Angeleses,” teatas ürituse korraldaja ESA.

“Pärast kasvavat ja valdavad muret COVID-19 viiruse üle, on see parim viis jätkata selle enneolematu ülemaailmse situatsiooni ajal. Oleme väga pettunud, et me ei saa seda üritust sel aastal oma fännidele ja toetajatele pakkuda. Kuid me teame, et tänase teabe põhjal on see õige otsus.”

“Meie meeskond võtab otse ühendust eksponentide ja osavõtjatega, jagades neile teavet täielike tagasimaksete kohta. Samuti uurime me koostöös oma liikmetega võimalusi veebipõhise kogemuse pakkumiseks, et juunis teieni tuua mänguturul toimuvad teated ja uudised. Uut infot jagatakse E3expo.com leheküljel.”

Tekkinud olukord on pannud ettevõtteid Nintendost eeskuju võtma, kes on aastaid juba E3 ajal pakkunud fännidele digitaalset pressikonverentsi, mida saavad kõik oma kodudes jälgida.

Esimeste seas on Microsoft, Ubisoft ja Devolver Digital, kes on juba jõudnud teatada, et seoses E3 2020 ürituse ärajäämisega planeerivad nad veebipõhist üritust. Võib üsna kindel olla, et lähimate nädalate jooksul järgivad nende eeskuju ka teised.

Lisaks ürituste ärajäämisele võib juhtuda, et varsti tehakse teatavaks ka uue põlvkonna konsoolide müügile tuleku edasi lükkamine. Üheks põhjuseks on siin probleemid tootmisega, sest mitmed tehased on suletud. Hon Hai Precision on küll teatanud juba, et nad plaanivad oma Foxconn tehaste taasavamist märtsi lõpus või aprillis ning lubavad töötajatele, kes tööle tulevad, 1000 dollarit lisatasu. Lisaks on komponentide hinnad tõusmas ning see omakorda mõjutab ka uue põlvkonna konsoolide hindu, mille tõttu võib Xbox Series Xi ja PlayStation 5 hind tulla oodatust kõrgem. Lisaks tähendavad tootmisprobleemid seda, et kui Microsoft ja Sony jäävad oma esialgsete plaanide juurde kindlaks, siis võib aasta lõpus esineda tõsiseid probleeme konsoolide saadavusega.