EA ja Mojang jätavad sel aastal kõik üritused ära

0
32
koroonaviirus

Enne kui GDC 2020 toimumine otsustati edasi lükata, teatas EA, et seoses koroonaviiruse ohuga nad nimetatud üritusest sel aastal osa ei võta ning piiravad oma osalemist ka teistel üritustel.

Nüüd on EA teatanud, et nad jätavad sel aastal ära ka enda korraldatud üritused, sealhulgas Apex Legends ja FIFA ülemaailmsed võistlused. Kas üritused jäetakse täielikult ära või toimuvad nad millalgi hiljem, seda EA hetkel veel ei täpsustanud.

“Need otsused ei ole tulnud kergelt, kuid arvestades nende ürituste suurt ülemaailmset olemust, usume, et nende muudatuste tegemine on kogukonna, sealhulgas ka võistlejate, kohalviibijate ja töötajate tervise huvides,” teatas EA.

Microsoftile kuuluv Mojang teatas samuti, et nad jätavad ära käesoleva aasta septembris toimuma pidanud Minecrafti festivali: “Meie partnerid, tootjad ja eksponendid asuvad kõigis maailma nurkades ja praegu ei saa me nendega kohtuda ja teha koostööd viisil nagu see vajalik oleks.”

“Teadmata täpselt, millal me saame planeerimisega jätkata, oleme otsustanud ürituse toimumise edasi lükata. Nii saame veenduda, et järgmise aasta üritus saab olema suurepärane kogemus, mida meie kogukond ootab ja väärib.”

Mõni aeg tagasi rääkisime mänguturgu mõjutavast koroonaviirusest ja ennustasime E3 2020 ürituse ära jätmist ka oma 1. märtsil ilmunud saates. Sel nädalal hakkasid ringi liikuma kuulujutud, mis vihjavad, et meie ennustus võib üsna pea täide minna, et E3 2020 jäetakse käesoleval aastal tõepoolest ära. Ürituse korraldaja ESA (Entertainment Software Association) ei ole siiski ise veel ühtegi ametlikku teadet teinud, kuid erinevate kuulujuttude kohaselt peaksid nad varsti ametliku teatega välja tulema, mis siis kas kinnitab E3 2020 ära jätmist või mitte.