Game Informeri kaastoimetaja Liana Ruppert kirjutab, et “Cyberpunk 2077” võib olla eluohtlik

0
54
Cyberpunk 2077

Game Informeri kaastoimetaja Liana Ruppert kirjutab, et “Cyberpunk 2077” mängimine kutsus tal esile tugeva epileptilise hoo, sest mängus kasutatakse palju erinevaid vilkuvaid visuaalefekte.

“Cyberpunk 2077 mängides tabas mind suur krambihoog ja tundsin mitu hetke, kus oli lähedal järgmisele. Otsustasin mängimist jätkata ja ma arvan, et see otsus aitas mul kokku klopsida väikese juhendi mängijatele, kes soovivad sellest mängust osa saada,” kirjutas Ruppert.

Krambihoo põhjuseks olid vilkuvad punased ja valged tuled, kui tegelane paneb pähe Braindance peakomplekti, mis võimaldab teiste tegelaste (tihti surnud) mälestusi uurida. Braindance mängumehaanikas kasutatavat valgusmustrit kasutatakse reaalses elus epileptilise episoodi esile kutsumiseks ning see olevat esile kutsunud Rupperti krambihoo.

Oma artiklis soovitab Ruppert, et kui märkate peakomplekti kasutamist, siis vaadake täielikult kõrvale või sulgege oma silmad.

Lisaks Braindance mängumehaanikale, hoiatab Ruppert ka ööklubide ja Johnny Silverhandiga (keda kehastab mängus Keanu Reeves) kohtumiste eest. Ruppert soovitab neil hetkedel kõrvale vaadata, keerata oma ekraani heledust madalamaks, proovida erinevaid värvipimeduse tüüpe jne.

CD Projekt Redi süüdistati, et “Cyberpunk 2077” ei sisaldavat hoiatusi, et selle mängimine võib esile kutsuda epileptilisi episoode. Kuigi mängu käivitamisel tõepoolest sellist hoiatust eraldi ei ole, on see siiski mängu kasutuslepingus (millega mängija pärast sellega tutvumist nõustub) siiski kirjas.

CD Projekt Red lubab, et nad lisavad mängule ka eraldi hoiatuse.