Hiina eemaldas ebaseadusliku sisu tõttu viirusemängu Plague Inc.

0
108
Plague Inc.

Pärast koroonaviiruse puhangut Hiinas sai simulatsioonimängust Plague Inc. populaarne mäng Hiinas ja mujal. Nüüd aga otsustas Hiina küberruumi administratsioon videomängu keelata, sest see sisaldavat ebaseaduslikku sisu.

Videomängu arendaja Ndemic Creations kirjutab oma postituses, et neid küll informeeriti sellest, et mäng sisaldavat ebaseaduslikku sisu Hiinas, kuid ühtegi täiendavat selgitust neile ei antud, et milline osa täpsemalt ebaseaduslik on.

“Olukord on täielikult meie kontrolli alt väljas. Meile pole selge, kas eemaldamine on seotud eksisteeriva koroonaviiruse puhanguga, millega Hiina silmitsi seisab.”

Analüütik Daniel Ahmad pakub välja kolm võimalikku põhjust, miks mäng eemaldati.

Esimese põhjusena toob ta välja selle, et mäng ilmus enne litsentsinõuete kehtestamist Hiinas ja seetõttu pole see kunagi seal ametlikku litsentsi saanud.

Teiseks eemaldamise põhjuseks pakub Ahmad, et viirused saavad mängus alati alguse Hiinast. See aga näitab Hiinat halvas valguses.

Kolmanda variandina toob ta välja mängus olevate valeuudiste osa, mis võib inimesi eksitada. Kuigi Ndemic Creations ise ütleb selle kohta, et tegemist on haridusliku osaga, olid nad mõni aeg tagasi sunnitud inimestele meelde tuletama, et tegemist on “mänguga, mitte teadusliku mudeliga”.

Ndemic Creations kinnitab, et nad “töötavad selle nimel, et leida viis kuidas mäng tagasi Hiina mängijate kätte toimetada”.