Hoopis EA ostab Codemastersi ära

0
80
Dirt 5

Electronic Arts pakkus Codemastersi eest umbes 1,2 miljardit dollarit, £6.04 ($7.98) aktsia kohta.

Take-Two Interactive Software teatas novembri alguses, et nad on kokku leppinud Codemastersi ostus. Codemastersi eest pakuti 970 miljonit dollarit (725 miljonit naela) ning tehing pidi lõpule jõudma 2021. aasta kevadel.

“Meil on ülimalt hea meel teatada sellest tehingust Codemastersiga,” rõõmustas Take-Two juht Strauss Zelnick 10. novembril.

Kuid paistab, et Zelnick kippus liiga vara rõõmustama, sest nädalavahetusel kirjutas Sky News, et EA on teinud Codemastersile parema pakkumise.

Esmaspäeva varahommikul selgus, et tõepoolest on EA teinud pakkumise Codemastersile, pakkudes £6.04 ($7.98) Codemastersi aktsia kohta, mis teeb umbes 1,2 miljardit dollarit. See on üle 200 miljoni dollari rohkem kui Take-Two pakkus. Lisaks sellele on EA pakkumine rahas, erinevalt Take-Two pakkumisest, mis oli raha ja Take-Two aktsiate kombinatsioon.

EA loodab tehingu lõpule viia 2021. aasta esimeses kvartalis, kuid enne tehingu lõpetamist võib veel nii mõndagi juhtuda. Näiteks võib Take-Two tulla tagasi parema pakkumisega või teeb oma pakkumise mõni kolmas osapool, mis võib vallandada pakkumissõja.

“Codemastersi nõukogu usub, et ettevõte saaks kasu EA teadmistest, ressurssidest ja ulatuslikust globaalsest mastaabist – nii üleüldiselt kui ka konkreetselt võidusõidusektoris,” ütles Codemastersi esimees Gerhard Florin. “Leiame, et see liit pakuks põnevat ja õitsvat tulevikku Codemastersile, võimaldades meie meeskondadel luua, avaldada ja teenindada suuremaid ja paremaid mänge äärmiselt kirglikule publikule.”