Kohus otsustas, et Nintendol on õigus keelduda eeltellimuste tühistamisest

0
31

Nintendo eShop’ist mänge tellides kinnitavad kasutajad, et nad loobuvad oma õigusest tellimus tühistada. Selline punkt aga rikkuvat Norra tarbijakaitse organisatsiooni (NCC) arvates Euroopas kehtivaid seadusi ning nad pöördusid probleemiga kohtusse.

Euroopa seaduste kohaselt on tarbijal õigus igal ajal enne mängu väljaandmist eeltellimus tühistada, kuid Nintendo teatas kohtus, et klient kaotab tellimuse tühistamise õiguse automaatselt peale seda kui ta annab selgesõnalise nõusoleku, et ta kaotab õiguse tellimuse tühistamiseks. Lisaks teatas Nintendo esindaja, et peale eeltellimus esitamist laetakse mängu eelversioon automaatselt alla, millega Nintendo loeb lepingu täidetuks.

Tuginedes Euroopa tarbija õiguste direktiivile on NCC arvates sellised tingimused ebaseaduslikud, sest senikaua kuni mängu pole alla laetud ja käima pandud, ei tohi müüja keelata ostjal oma tellimust tühistada.

Kohus aga nõustus Nintendo poolsete selgitustega ja tegi otsuse Nintendo kasuks. Loomulikult ei jäänud NCC aga otsusega rahule ning koos Saksamaa tarbijakaitse organisatsiooniga (VZBV) kaevati otsus edasi.