Microsoft ostab ZeniMax Media ja tollele kuuluva Bethesda mängustuudio

0
96
Nuka Cola
Fallouti raha - Nuka Cola pudelikorgid

Microsoft teatas oma plaanist omandada ZeniMax Media, kellele kuulub ka üks suurim mänguarendaja ja avaldaja Bethesda Softworks. Bethesda muljetavaldav mängude portfell (sealhulgas “The Elder Scrolls” ja “Fallout” mängud), tehnoloogia ja meeskonnad saavad olema suurepäraseks täienduseks Xboxile. Lepingu tingimuste kohaselt maksab Microsoft ZeniMax Media eest 7,5 miljardit dollarit.

Kavandatava ZeniMax Media ostuga saab Microsoft omale lisaks Bethesda Softworks’ile ka sellised ettevõtted nagu Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ja Roundhouse Studios. Bethesda enimmüüdud ja tuntud frantsiiside hulka kuuluvad The Elder Scrolls, Fallout, DOOM, Quake, Wolfenstein ja Dishonored.

Bethesda mängustuudiote lisamisega kasvatab Microsoft Xboxi mängustuudiote hulka 15-lt 23-le ning Xbox Game Pass saab Bethesda mängude näol täiendust. Microsofti mängud ilmuvad Xbox Game Passi samal päeval, kui need Xboxil või arvutil avaldatakse, sama juhtub nüüd ka Bethesda mängudega, sealhulgas väga oodatud kosmosemäng “Starfield”, mille kallal Bethesda hetkel töötab.

“On fantastiline aeg olla Xboxi fänn,” teatas Phil Spencer. “Ainuüksi viimase 10 päeva jooksul oleme avaldanud detailseid üksikasju meie kahe uue konsooli kohta, mida saab alates homsest eeltellida, käivitasime pilvepõhise mänguteenuse Xbox Game Pass Ultimate’is ja nüüd teeme järgmise investeeringu meie strateegia kriitilises osas: mängud.” Bethesda portfelli kuuluvad frantsiisid on võlunud mängijate põlvkondi ja jätkab seda ka tulevastel aastatel Xboxi osana.

“See on põnev päev ettevõtte, meie töötajate ja fännide jaoks,” ütles ZeniMax Media juht Robert A. Altman. “Oleme nautinud aastakümneid tihedat koostööd Microsoftiga ja see tehing on loomulik jätk sellele koostööle. Kõige suuremad võitjad täna on meie fännid. Jätkame oma AAA-mängude arendamist, tänu Microsofti skaalale ja kogu mängupakile saavad meie mängud ainult paremaks muutuda.”