Microsoft paneb Mixeri kinni

0
116
Mixer

Microsoft paneb 22. juulil Mixeri kinni ning olemasolevad partnerid kolitakse üle Facebook Gamingusse.

Microsoft on näinud aastate jooksul korralikult vaeva, et jõuda Mixeriga tasemele kus nad saaksid konkureerida Twitchi ja YouTube’iga. Selle nimel sõlmiti eelmisel aastal lepingud ka selliste suurte striimeritega nagu Tyler “Ninja” Blevins ja Michael “Shroud” Grzesiek. Nüüd on aga Microsoft otsustanud Mixeri sulgeda ja käed lüüa hoopis Facebookiga.

“Alustasime teistest üsna kaugel maas olles, võrreldes sellega kus Mixeri igakuiste aktiivsete kasutajate arv oli võrreldes mõne suurmängijaga seal,” ütles Phil Spencer The Vergele antud intervjuus. “Arvan, et Mixeri kogukond saab kasu sellest laiast vaatajaskonnast mida Facebookil pakkuda on ja võimalustest jõuda mängijateni sujuval viisil läbi sotsiaalmeedia platvormi nagu Facebookil on.”

Lähinädalate jooksul viiakse olemsolevad Mixeri vaatajad ja striimerid üle Facebook Gamingusse ning alates 22. juulist suunatakse kõik Mixeri rakendused automaatselt Facebook Gamingusse. Olemasolevad Mixeri partnerid saavad omale automaatselt Facebook Gamingu partnerite staatuse ja kõik striimerid, kes kasutavad Mixeri monetiseerimisprogrammi saavad õiguse kasutada Facebooki Level Up programmi. Mixeri kasutajad, kelle kontol on märkimisväärne kogus Emberit, tellitud kanalid või Mixer Pro tellimused, saavad omale Xboxi kinkekaardi.

xCloud
Pilt: Microsoft

The Verge kirjutab, et Microsofti otsus Mixer sulgeda ja valida partneriks Facebook on strateegiline ning see on seotud xCloudi teenusega. Microsoft teeb Facebookiga tihedat koostööd, et tuua xCloud Facebook Gamingusse, võimaldades vaatajatel kergelt klikkida striimitaval mängul ja seda koheselt mängima hakata. Tegemist on sarnase funktsionaalsusega mida Google plaanib rakendada Stadia ja YouTube’i puhul. Selle sammuga tahab Microsoft pakkuda Googlele konkurentsi striimiteenuste turul.

Spencer teatas juba aasta alguses, et Nintendo ja Sony asemel on nende konkurentideks hoopis Amazon ja Google: “Kui rääkida Nintendost ja Sonyst, siis me austame neid väga, kuid edasi liikudes on meie peamisteks konkurentideks Amazon ja Google. See ei tähenda lugupidamatust Nintendo ja Sony vastu, aga traditsioonilised mänguettevõtted on mõnevõrra mängust väljas. Pakun, et nad võivad üritada taasluua Azure, kuid me oleme aastaid investeerinud sinna kümneid miljardeid dollareid.”

Ninja Mixer
Pilt: Tyler “Ninja” Blevins

Tyler “Ninja” Blevins, Michael “Shroud” Grzesiek ja teised populaarsed striimerid, kellel olid Mixeriga eksklusiivsed lepingud, vabastatakse olemasolevatest lepingutest ning Microsofti sõnul on see nende otsustada, kas nad soovivad edaspidi striimida Facebookis, Twitchis, YouTube’is või kusagil mujal.

Spencer selgitas, et nende eesmärgiks oli leida partnerlus, mis on kogukonnale ja striimeritele parim. “Me arvame, et see ongi see ja see pakub meile suurepärase koha xCloudi sisu jaoks ja võimaldab mängijatel otse sealt mängida.”

Microsofti visiooniks on xCloudiga jõuda 2 miljardi mängijani, kuid Spenceri sõnul ei olnud Mixer selle eesmärgi saavutamiseks sobiv koht. “Kui me mõtleme xCloudile ja võimalusest pakkuda mänge 2 miljardile mängijale, siis me teame, et on ülioluline, et meie teenused jõuaksid võimalikult suure publikuni ja Facebook pakub selgelt seda võimalust,” ütles Spencer.

Microsoft valmistub xCloudi turule toomiseks sel aastal ning sellel on oluline osa partnerluses Facebookiga. “Ma ei usu, et meil tuleb kaua oodata kuniks me näeme kahe ettevõtte koostöö tulemusi, mis võimaldavad Facebook Gamingu vaatajatel seda tehnoloogiat kasutada,” vihjas Spencer. Spenceri sõnul on tegemist suurepärase võimalusega Microsofti ja Facebooki jaoks.