Millise mängustuudio Microsoft järgmisena ära ostab?

0
96
Fallout

Microsofti boss Satya Nadella vihjas CNET’ile antud intervjuus, et ettevõte plaanib tulevikus veel paljude mängustuudiote ostmist ning investeerimist oma Xbox Game Passi tellimisteenusesse.

Kui sa arvasid, et pärast 7,5 miljardi dollari suurust ZeniMaxi ja Bethesda ostu võtab Microsoft nüüd mõneks ajaks rahulikumalt, siis sa eksid, sest Nadella sõnul jääb uute mänguarendajate ja -avaldajate omandamine Microsofti radarile ka lähitulevikus.

“Sa ei saa ühel päeval ärgata ja öelda, ‘Las ma ehitan mängustuudio’,” rääkis Nadella. “Sisu omamise ideeks on, et jõuaksime suuremate kogukondadeni.”

“Otsime alati kohti kus on eesmärgi, missiooni ja kultuuri ühisosa. Otsime alati võimalusi anorgaaniliseks kasvuks seal kus sel on mõtet,” lisas Nadella.

Nadella muidugi ei ütle otse välja, et kas neil on hetkel silmapiiril mõne konkreetse mängustuudio omamine, hoolimata mitmetest kuulujuttudest, mis internetis liikvel.

Mõni aeg tagasi liikusid kuulujutud selle kohta, et Microsoft peab läbirääkimisi Bungie ostuks. Selle kuulujutu lükkas aga Bungie boss Pete Parsons ümber, teatades Twitteris selgelt ja lühidalt, et “see on vale”.

Vahepeal liikusid ringi ka jutud, et võlgades vaevlev AT&T müüb maha Warner Bros. mängude osa, mille ostmisest Microsoft väga huvitatud oli. Kuid peale hoolikat kaalumist leiti, et Warner Bros Interactive Entertainment on liiga väärtuslik, et seda müüa.

Phil Spencer on varem vihjanud ka paari Jaanpani mängustuudio ostmisest, et suurendada huvi Xboxi vastu Jaapanis. Seni pole ühegi sellise tehingu kohta veel infot avaldatud ega ka mitte lekkinud.

Erinevaid kuulujutte võimalike mängustuudiote ostude kohta on hetkel liikvel veelgi. Samal ajal aga hoiti XeniMaxi ostuplaane nii hästi saladuses, et võimaliku Bethesda mängustuudio omandamise kohta internetti midagi ei lekkinud. Tulemuseks oli esmaspäeval tõsine šokilaine, mis meediat ja kogu mängutööstust üllatas.

Samas intervjuus teatab Phil Spencer, et Bethesda jääb osaliselt iseseisvaks, eesmärgiga jätkata nende mängude arendamist, mis on ettevõttele edu toonud. “Nende eesmärgiks pole muutuda meiks,” kinnitas Spencer.

Kuna Microsoft otsib endiselt mängustuudioid mida osta, siis tekib küsimus, millise mängustuudio nad järgmiseks ära ostavad?