Mis on teie lemmik USA sõjakuritegu?

0
55
Call of Duty: Warzone

Ameerika Ühendriikide sõjavägi on otsustanud samuti panustada e-sporti ning neil on olemas ka oma Twitchi kanal, kus nad striimivad Call of Duty: Warzone’i ja suhtlevad kasutajatega. Kõik oli tore kuni kolmapäevani, kui vaatajad hakkasid esitama küsimusi USA sõjakuritegude kohta.

Kõik sai alguse sellest, kui U.S. Army Esports kirjutas eelmisel nädalal Twitteri postituses “UwU” (emotikon mida kasutatakse soojade, õnnelike, südamlike tunnete väljendamiseks). Nähes USA armeed käitumas nagu teismelised animefännid, pakkus kasutajatele nalja. Loomulikult ei saanud irvhambad seda suurepärast võimalust kasutamata jätta ning peatselt hakati postitama mitmesuguseid meeme ja postitusi, mis mõnitasid USA armee e-spordi meeskonda.

https://twitter.com/USArmyesports/status/1277959363030810624

Loomulikult ei piirdunud kasutajad ainult Twitteriga. Kiirelt kogus populaarsust ka nende USArmyEsports kanal Twitchis, kus hakati uurima USA sõjakuritegude kohta. See loomulikult aga kanali moderaatoritele ei meeldinud ning kõik kes mainisid näiteks My Lai veresauna, Kunduzi haigla õhurünnakut või uurisid teiste sõjakuritegude kohta, said kiirelt kanalilt eemaldatud.

Sõjakuritegude kohta uuris nende Twitchi kanalil ka Rod “Slasher” Breslau: “What’s your favorite U.S. war crime?” (Mis on teie lemmik USA sõjakuritegu). Kuid modereerimisseadete tõttu ei läinud see kohe läbi ning seetõttu tegi Breslau väikesed korrektuurid küsimuses ja proovis uuesti: “what’s your favorite u.s. w4r cr1me?” Joshua “Strotnium” David soovis selle peale Breslaule head päeva ja pani talle USArmyEsports kanalil vestluskeelu.

David lubas striimi ajal, et igas postituses mis ta edaspidi teeb, hakkab ta ütlema UwU ja nimetas vaatajaid “interneti klaviatuuri koletisteks”.

Pärast seda läks nende kanalil asi üsna kiiresti käest ära ning USArmyEsports lõpetas oma striimi. Hiljem, kui nad uue striimiga alustasid, said vestlusega liituda ainult need vaatajad kes olid vähemalt 24 tundi USArmyEsports kanali jälgijad olnud.

USA armee e-sportlaste meeskonna arvates rikuvad kasutajad, neilt sõjakuritegude kohta uurides, Twitchi reegleid, mis puudutavad ahistamist.

USA armee e-spordi meeskondade loomine on osa uutest värbamismeetmetest ning sellega on tänaseks liitunud USA armee jalavägi, merevägi ja õhuvägi. Ainult merejalaväelased on keeldunud projektiga liitumast, teatades 27. jaanuaril 2020, et nende otsus “tuleneb osaliselt veendumusest, et lahingutegevusega seotud teemad ja probleemid on liiga tõsised, et neid mängida vastutustundlikult”.