Nintendo Direct 03.09.2020 – Super Mario Bros. mängu 35. juubeli eri

0
100

Vaatamata sellele, et aasta 2020 on senimaani küllaltki vilets olnud, on meil olnud võimalus selle aastanumbri sees üht-teist ka tähistada. Näiteks sai 35-aastaseks Nintendo maskoti, Seenekuningriigi kaitsja ja Bowseri plaanide nurjaja Mario esimene omanimeline mäng ning aasta alguses käisid sahinad, et Nintendo plaanib tähtpäeva meeles pidada vuntsidega torumehe vanemate seikluste Nintendo Switchi konsoolile toomisega. Koroonaviiruse tõttu need jutud jupiks ajaks juttudeks jäidki, kuid 3. septembril ilmus “Super Mario Bros.-i” 35. sünnipäevale pühendatud Nintendo Direct, kus said kinnitust nii aasta alguses vihjatud mängud kui ka mitmed seni teadmata olnud ettevõtmised.

Aga alustame algusest. Kõige esimesena pakuti Mario fännidele uut viisi torumehe kuulsaima seikluse ja päevakangelase „Super Mario Bros.-i“ mängimiseks. Selleks on nimelt spetsiaalne värvilise ekraaniga Game & Watch elektronmäng, mis tuleb väga limiteeritud koguses müügile käesoleva aasta 13. novembril. Mina igatahes tean, mida mina jõuludeks tahan.

Järgmist maiuspala peab veidi kauem ootama, kuid 12. veebruaril 2021 peaks meie Switchides maanduma Nintendo WiiU „Super Mario 3D Worldi“ täiustatud versioon, kus neli mängijat korraga seigelda saab. Juba mänguga tuttavatele isikutele peaks meeltmööda olema video lõpus näidatud õrritaja „Bowser’s Fury“, mis näib mängu lisavat mingisuguseid seninägematuid tasemeid. Ootame huviga.

Minu silmad läksid kõige eredamalt põlema aga uue „Mario Karti“ mängu peale. Sel korral pole küll tegu traditsioonilise võidukihutamise ja isegi mitte mobiilimänguga, vaid Nintendo võtab oma Labo komplektidest eeskuju ja paneb füüsilised mänguautod sinu elutoas võidu kihutama mängus „Mario Kart Live: Home Circuit“. Auto on varustatud kaameraga ja video jättis mulje, et sa pead paigutama oma tuppa papist kaari, mida masin sisse skännida oskab ning seejärel sinu abiga sobiva raja projekteerib. Autot juhitakse ja sõitu jälgitakse Switchi ekraanilt ning tänu liitreaalsusele manatakse teie tuppa ka virtuaalsed vastased ja rajal varitsevad ohud.

Kuna battle royale on väga populaarne mängužanr, ei saa sellest üle ega ümber ka Mario. Alates 1. oktoobrist on saadaval „Mario 35“ nimeline võistlusmäng, kus 35 mängijat asuvad läbima „Super Mario Bros.-i“ tasemeid. Iga alistatud kurjam saadetakse mõne teie konkurendi ekraanile ja eesmärgiks on loomulikult viimasena elus olla. Kuna „Tetris 99“ on fantastiline mäng ja „Mario 35“ näib sama rida jätkavat, ootan ma sedagi huviga.

Mis puutub aga kevadistesse kuulujuttudesse, siis Mario mängude kullavaramu on tõepoolest Switchi poole teel ning seda juba õige varsti. Juba praegu saavad Nintendo Online netimänguteenuse kasutajad mängida SNESi rakenduse kaudu „Super Mario All-Starsi“, kust leiate „Super Mario Bros.-i“, „Super Mario Bros.: The Lost Levelsi“, „Super Mario Bros. 2“ ja „Super Mario Bros. 3“. 18. septembril ilmub „Super Mario 3D All-Stars“, kuhu kuuluvad Nintendo 64 „Mario 64“, Gamecube’i „Super Mario Sunshine“ ja Nintendo Wii maiuspala „Super Mario Galaxy“. Tegu on väga-väga heade mängudega, seega kes pole varem nendega kokku puutunud, soovitan soojalt proovida, sest mängimist jätkub seal ikka väga pikaks ajaks.

Veidral kombel on nii „Mario 35“ kui ka „3D All-Stars“ saadaval ainult järgmise aasta 31. märtsini. Huvitav, kas piiratud ajaga müügist saab mingisugune uus digitaalmängude trend või on tegu lihtsalt reklaamitrikiga?

Lisaks mainiti Directis Marioteemalisi Puma tosse, riietusesemeid, „Animal Crossingu“ mängu mööblit, „Super Smash Bros. Ultimate’i“ ülesandeid, Nintendo e-poest ostetavaid mälestusesemeid ja Hasbro Super Mario temaatikaga „Monopolyt“ ja „Jengat“. Paistab, et torumees jaksab enda karjäärist veel usinalt kasumit välja pigistada. Mina ja kogu ülejäänud MKuubi seltskond ootame igatahes huviga.